Nyheter

JAGERFLY: Norsk F-35 på Ørland flystasjon.

Canada: Luftforsvarets største investering på tre tiår

Ifølge Canadas forsvarsminister skal de første F-35 jagerflyene være på plass i 2026.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Canadas forsvarsminister Anita Anand skal det canadiske luftforsvaret motta sine første F-35 jagerfly fra produsenten Lockheed Martin i 2026. Deretter seks nye i 2027 og 2028, før de resterende flyene vil komme årene etter, skriver Defence News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Norske F-35 tar en ny runde som luftpoliti på Island

Femtegenerasjons jagerflyet skal erstatte Canadas flåte med CF-18 Hornets. Det er den canadiske versjonen av amerikanernes F/A-18 Hornet. Canada forventer at hele flåten med de nye F-35 jagerflyene vil være på plass når tiden er inne for å fase ut de gamle CF-18 jagerflyene ved utgangen av 2032.

I mellomtiden skal Canada ha anskaffet australske F/A-18 jagerfly for å støtte opp under sin beredskap i luften. I tillegg planlegger Canada å oppgradere sine aldrende CF-18, slik at de vil være operative til 2032.

Les også: Færre russiske bombefly truer norsk luftrom

Ifølge Canadas forsvarsminister er dette den største investeringen det canadiske luftforsvaret har gjort på tre tiår. Noe som er helt nødvendig etter Russlands invasjon av Ukraina og når man ser Kinas stadig mer selvsikre oppførsel i Sør-Kina-havet.


Powered by Labrador CMS