Nyheter

TRANSPORT: Ekspedisjons-hurtigtransporten USNS Millinocket fotografert under et besøk i Makassar, Indonesia i 2017.

Det amerikanske marinekorpset lar seg inspirere av narkosmuglere

I en utviklingen av en ny selvstyrt prototype, henter det amerikanske marinekorpset inspirasjon fra narkobaroner.

Publisert

Mens marinesoldater ofte kan forhåndsposisjonere mat, vann og reservedeler med allierte og partnere, er det ofte ikke en mulighet når det gjelder missiler og ammunisjon. Med en fiende som søker å lamme den amerikanske styrken ved å kvele forsyningslinjene til havs, er det risikabelt å forsyne små enheter med bemannede skip.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Inspirert

Derfor tester det amerikanske marinekorpset ut en ny, selvstyrt prototype for forflytting av våpen og ammunisjon til styrker på land. Prototypen har fått navnet Autonomous Low-Profile Vessel, skriver Defense News.

I følge generalløytnant og nestkommanderende for kamputvikling og integrasjon, Karsten Heckl, har marinekorpset kopiert narkobaronene i sør, som driver med smugling av narkotika og er et miljø det er vanskelig å finne. Dette ga inspirasjon til utviklingen av den nye prototypen.

– Logistikk er en utfordring

Heckl forklarer videre at prototypen de har i dag kan bære to sjømålmissiler til omtrent 1,2 meter dyp, deretter må marinesoldatene selv dra opp missilene på stranden og til nærmeste missilbatteri som trenger forsyninger.

– Logistikk er fortsatt en av største utfordringene ved den nye måten å kjempe på som krever distribuerte, små enheter over et stort område, sa Heckl under en Defense News-konferanse onsdag.

– På grunn av den nye prototypens lave kostnader er de nesten som forbruksvarer, noe som vil være viktig i omstridte farvann der de, hvis de blir oppdaget, sannsynligvis vil være mål for fiendtlige våpen.

Powered by Labrador CMS