Nyheter

«MARINES»: Soldater fra U.S. Marine Corps 4th Recruit Training Battalion på Parris Island. Avdelingen er tradisjonelt en kvinnelig bataljon, men nå skal rekruttene blandes.

U.S. Marines legger ned kvinne-bataljon

U. S. Marine Corps tar et stort steg mot felles rekruttskoler, når kvinne-bataljonen avvikles i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden 1986 har kvinnelige rekrutter i U.S. Marine Corps vært en del av 4th Recruit Training Battalion på Parris Island, Sør-Carolina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I en offisiell seremoni 15. juni vil kvinne-bataljonen legges ned, og både mannlige og kvinnelige rekrutter vil fremover gå felles rekruttskole i San Diego eller Parris Island.

Det skriver nettstedet Stars and Stripes.

– Jeg er stolt av å se at mannlige og kvinnelige rekrutter vil få tilgang til alle våre ledere, sier sjefen for U.S. Marine Corps general David Berger.

– Gjennom en uforanderlig, tøff og realistisk rekruttutdanning.

Det siste året har flere kvinner gått rekruttskolen sammen med mannlige kollegaer i San Diego, samtidig som menn også har dannet enkelte tropper på Parris Island.

Først i 2021 ble de første mennene uteksaminert fra bataljonen. Da hadde de fire tropper med mannlige rekrutter. Les mer her!

Fra juni av vil samtlige kvinner fordeles jevnt mellom de to rekruttskolene og gå gjennom rekruttskolen side om side med sine mannlige kollegaer.

Marine Corps er den grenen i det amerikanske forsvaret med lavest kvinneandel, med under 10 prosent. Det er også den siste grenen til å gi opp kjønnsdelt rekruttutdanning.

Powered by Labrador CMS