Nyheter

AVTALE: Torsdag møttes administrerende direktør Vegard Sande (t.v.) i Nammo Raufoss og administrerende direktør i Dokka Fasteners for å signere kontrakt.

Skal produsere artilleriammunisjon til Ukraina de neste to årene

Dokka Fasteners skal utføre maskinering, herde- og smiprosesser for Nammo i Innlandet i forbindelse med ammunisjonsforsendelser til Ukraina. 

Publisert Sist oppdatert

Nammo og Dokka Fasteners undertegnet torsdag en kontrakt som skal være med på å sikre artilleriproduksjon. Dokka Fasteners hører til på Dokka i Innlandet og produserer blant annet bolter som gjerne brukes på offshore-anlegg, i vindturbiner og kraner. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De har også produksjonskapasitet som Nammo Raufoss trenger, etter å ha belagt kapasiteten fullt ut med andre leveranser av artilleriammunisjon til Norge, Sverige, Finland og Tyskland. 

Kontrakten er på to år, informerer Vegard Sande, som er administrerende direktør i Nammo Raufoss. 

– Nammo Raufoss har fått en kontrakt med Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) på en leveranse av NM28, som er artillerigranater på 155 millimeter. Dette er et felles initiativ mellom Norge, Sverige og Danmark for raskt å få artilleriammunisjon til Ukraina, sier Sande til Forsvarets forum. 

De skal levere cirka 20.000 granater til donasjon til Ukraina.

Administrerende direktør i Dokka Fasteners André Klaseie viste Nammo Raufoss rundt på anlegget, og sier følgende til Forsvarets forum: 

– Det er et partnerskap med Nammo hvor vi skal være underleverandør og utføre ulike produksjonsprosesser, som maskinering, herdeprosesser og smiprosser.

BOLTER: Et eksempel på hva som produseres hos Dokka Fasteners.

Ingen av dem vil avsløre hva verdien på kontrakten er, men understreker at det er «betydelig» for Dokka Fasteners del. 

– Vi har noen mindre prosjekter med Nammo, men dette er det desidert største til nå. Gjennom partnerskapet med Nammo ser for oss å investere og utvide det i årene framover, sier Klaseie. 

Den nye kontrakten sikrer 15 arbeidsplasser, med folk som allerede er ansatt, men vil også føre til noen nyansettelser, ifølge Klaseie. 

Både Nammo Raufoss og Dokka Fasteners er medlemmer av industriklyngen NCE Manufacturing, og begge direktører sier de er glade for å kunne samarbeide mer.

OMVISNING: Da Dokka Fasteners ble etablert i 1875, het den Kampen Skrue- og mutterfabrikk. Nå produserer de store bolter for et internasjonalt marked.
Powered by Labrador CMS