Nyheter

DØDE: USAs president Joe Biden og førstedame Jill Biden var til stede da amerikanske soldater bar kisten til en av soldatene som døde under et droneangrep i Jordan i januar. Soldaten var en av dem som fikk hjerneskade.

Amerikanske soldater kom hjem med hjerneskade

130 av 186 skadde eller drepte amerikanske soldater i Midtøsten har fått  traumatiske hjerneskader, skriver Military Times.

Publisert

Omtrent 186 amerikanske soldater har blitt skadet eller drep som følge av angrep i Midtøsten siden midten av oktober.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver nettstedet Military Times.

Av 186 skader har 130 vært traumatiske hjerneskader, bekrefter Pentagon.

Det betyr at traumatiske hjerneskader fra eksplosjoner fra missiler, bombekastere og droner utgjør rundt 70 prosent av alle skader, som inkluderer de tre soldatene som ble drept i Jordan i januar.

Talskvinne for Pentagon, Sabringa Singh, sa under en pressekonferanse den 29. januar at de forventer at tallet på soldater med traumatiske hjerneskader vil fortsette å svinge, ettersom symptomene også kan komme senere.

– Antallet vil kunne fortsette å vokse, sa hun.

Siden midten av oktober har det vært 170 angrep på amerikanske soldater, sa oberstløytnant i det amerikanske Luftforsvaret og talsmann for Pentagon, Byron Garry, til Military Times

Powered by Labrador CMS