Nytt om navn

SJEFSSKIFTE: Anders Jernberg tar over som sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon etter Lars Christian Aamodt.

Sjefsskifte i FLO - nå tar brigader Anders Jernberg over

Fredag overtok Anders Jernberg stillingen som sjef for FLO, etter at generalmajor Lars Christian Aamodt takket for seg.

Publisert Sist oppdatert

Lars Christian Aamodt har de siste 38 årene jobbet i uniform - nå legger han den militære karrieren bak seg og går for fullt inn i det sivile liv.

Aamodt har fungert som sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) siden 2021.

– I dag er min siste arbeidsdag. For å være ærlig har jeg ikke tillat meg å kjenne så mye på at denne epoken nå er over, men det begynner helt klart å sige inn, forteller Aamodt til Forsvarets forum.

Han forteller at årene i forsvaret har vært som et eventyr.

– Et langt eventyr, fylt med både oppturer og nedturer.

Gjennom flere år i det norske forsvaret har generalmajoren rukket å opparbeide flere minner - både gode og vonde.

– Jeg har møtt mange spennende mennesker, og fått gode venner som jeg kommer til å ta med videre, men også kjent på sorg og tap.

Han forklarer at han særlig godt husker slutten av 80-tallet og starten av  90-tallet, hvor han mistet flere gode kollegaer i flyulykker.

SEREMONI: En fin og verdig avslutning for generalmajor Aamodt holdt av forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

Vil ikke pensjonere seg

Aamodt innrømmer at selv om tiden i Forsvaret nå er over, vil han ikke slutte å jobbe.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

– Jeg har for mye energi til overs i hverdagen. Jeg kommer til å fortsette å jobbe så lenge lysten og helsen holder, forteller han lattermildt.

Akkurat hva den avtroppende sjefen skal holde på med, er han mer hemmelighetsfull rundt.

– Jeg vet mer enn jeg ønsker å si, men det vil nok inkludere å jobbe sammen med andre mennesker og holde på med komplekse oppgaver. 

Fra og med 29. september vil altså Aamodt være ferdig i jobben, og nykommer brigader Anders Jernberg tar over stillingen som sjef for FLO.

Jernberg kommer fra stillingen som Sjef for Nasjonalt logistikkoperasjonssenter (NLOGS), som forøvrig er en del av FLO.

FERDIG: En takknemlig Aamodt under fredagens sermoni.

– De største forskjellene på stillingen jeg har hatt tidligere og nå er jo en langt større bredde. Jeg har jo tidligere bare jobbet med det operative, nå får jeg ansvar for ressurser på et mer strategisk nivå, og så klart det overordnede ansvaret.

Jernberg ble offisielt utnevnt til sjef for FLO fredag forrige uke av forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

– Seremonien var absolutt en fin og verdig avslutning for alt generalmajor Aamodt har gjort, ikke minst en fin anledning for meg å adressere FLO fra den nye stillingen. Jeg har jo vært i FLO i tre år som operativ sjef, men å kunne markere dette på en god måte og ha en ryddig overtakelse var flott. 

Vil fortsette arbeidet

Noe den nye sjefen for FLO setter høyt på dagsorden er å fortsette det gode arbeidet med materielldonasjon og utdanning av ukrainsk personell.

– Vi kommer til å fortsette den viktige jobben med donasjonsarbeidet til Ukraina, sier han og legger til:

– Vi prøver å ligge på forskudd, samtidig som jeg har god innsikt på hva Forsvaret anbefaler inn mot regjeringens sikkerhetsutvalg. Vi prøver å være så tidlig ute som mulig med å gjøre endringer og forberede det materiellet som kommer til donasjon.

Jernberg forklarer at de stadig graver dypere for å kunne hjelpe mest mulig.

FORMELT: brigader Anders Jernberg marsjerer ut etter seremonien etterfulgt av sjefssersjant i FLO Jørg Lian.

– Det er ingen tvil om at det fortsatt er og kommer til å være et høyt behov for ammunisjon og pansrede kjøretøy, i tillegg til annet materiell.

Det er også én ting den nye sjefen gleder seg ekstra mye til å gjøre.

– Jeg ser ekstra fram til få tatt en runde rundt og møtt de stedene og folkene i FLO som jeg ikke har møtt eller sett enda. Jeg har ikke vært overalt. Som jeg sa i talen min, det starter og slutter med personellet. At de har de bra og ivaretar hverandre og har et trygt og godt arbeidsmiljø er særdeles viktig for at vi skal være i stand til å løse de krevende arbeidsoppgavene, sier han avslutningsvis.

 

Powered by Labrador CMS