Nyheter

Et at de norske C-130J-30 Super Hercules-flyene etter Block 8.1-oppgraderingen i februar 2024.
TILBAKE: Et av de norske C-130J-30 Super Hercules-flyene etter Block 8.1-oppgraderingen i februar 2024.

Første oppgraderte Super Hercules tilbake i Norge

Det første av fire Super Hercules har ankommet Norge etter en oppgraderingstur til USA.

Publisert Sist oppdatert

Lockheed Martin har levert det første av fire C-130J-30 Super Hercules taktiske transportfly med Block 8.1-oppgradering til Luftforsvaret.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver Lockheed Martin i en pressemelding.

Oppgraderingen omfatter programvare- og maskinvareutvidelser som gir større global rekkevidde, forbedret navigasjon og ytterligere defensive evner, ifølge Lockheed Martin.

De norske flyene har blitt flydd fra hjemmet sitt hos 335 Skvadronen på Gardermoen til Lockheed Martins base i Greenville i South Carolina i USA for å gjennomføre oppgraderingen.

– Norges C-130J-30 flåte er en nasjonal ressurs med enorm regional rekkevidde og innvirkning. De støtter kritiske oppdrag med Nato, EU og globale Super Hercules-partnere, sier Danya Trent, visepresident for International Programs for the Air Mobility & Maritime Missions line of Business ved Lockheed Martin i pressemeldingen.

Block 8.1 er den nye standarden for Super Hercules-flyene, noe som betyr at U.S. Air Force, Marine Corps, den amerikanske kystvakten, Australia, Frankrike, Tyskland og New Zealand enten har eller vil få den.

– I takt med at sikkerhetskravene øker, må det norske luftforsvarets C-130J-30 flåte alltid være forberedt på å støtte ethvert oppdrag. Block 8.1-oppgraderingen sikrer at Norges Super Hercules-flåte er klare til enhver tid og leverer enestående rekkevidde, beskyttelse og tilkobling, sier Trent i pressemeldingen.

Det norske Luftforsvaret mottok sine Super Hercules mellom 2008 og 2012.

Powered by Labrador CMS