Nyheter

HØYE TALL: De nye tallene kommer frem i en nedgradert rapport.

315.000 russiske soldater drept eller såret i Ukraina-krigen

Russlands invasjonskrig av Ukraina har ført til at 315.000 soldater enten har blitt drept eller såret, ifølge en nedgradert amerikansk etterretningsrapport.

Publisert

Det tilsvarer nær 90 prosent av det russiske militærpersonellet ved starten av krigen i 2022, sier en kilde med kjennskap til rapporten til Reuters og AFP. Russland hadde en militærstyrke på rundt 360.000 før krigen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Samtidig viser rapporten at Russlands tap av personell og stridskjøretøy har satt moderniseringen av det russiske militæret tilbake med 18 år, sier kilden. Det russiske militæret har ifølge etterretningen mistet 2200 av de 3500 stridsvognene de hadde før konflikten startet.

Russland invaderte Ukraina i februar 2022. Både Russland og Ukraina har vært tilbakeholdne med informasjon om hvor mange av soldatene deres som har blitt drept eller såret i krigen.

Rapporten viser et stort sprang fra informasjonen som ble gitt i juli 2022 av CIA-direktør Bill Burns, da han sa at rundt 15.000 russiske soldater var drept og omtrent tre ganger så mange var såret.

Den nedgraderte etterretningsrapporten ble delt med Kongressen samtidig som Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i USA for å overbevise tilbakeholdne politikere om å gi en ny støttepakke til det krigsherjede landet.

Powered by Labrador CMS