Nyheter

DNEPR: Ukrainske soldater langs elvebredden av Dnepr i nærheten av Kherson i oktober.

Tysk general: Enorme russiske tap i Ukraina

En fremtredende tysk general sier at så mange som 300.000 russiske soldater er drept eller skadd i krigen mot Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med den tyske avisa Süddeutsche Zeitung sier den tyske generalen Christian Freuding at Russland har lidd enorme menneskelige og materielle tap i krigen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Ifølge vestlig etterretning har 300,000 russiske soldater blitt drept eller så hardt skadd at de ikke kan mobiliseres på nytt, sier Freuding i intervjuet som er publisert fredag.

Tidligere denne måneden viste lekket amerikansk etterretning et lignende tall på falneeller sårede russiske soldater – 315.000. En kilde med kjennskap til rapporten sa da til Reuters og AFP at det tilsvarer nær 90 prosent av det russiske militærpersonellet ved starten av krigen i 2022.

– Likevel fortsetter Russland å lykkes med å mobilisere soldater, inkludert bruken av fanger. I tillegg ser vi enorme investeringer i våpenindustrien, sier Freuding.

Russlands president Vladimir Putin har tidligere hevdet at de har mobilisert 486.000 soldater i 2023.

Freuding sier i tillegg at Russland viser større motstandsdyktighet mot sanksjoner enn vestlige land hadde trodd ved starten av krigen.

Powered by Labrador CMS