Nyheter

VISBY: Svenske soldater patruljerer i en stridsvogn i Visby nord på Gotland søndag. Russlands mobilisering ved grensen til Ukraina og den spente situasjonen i Europa gjør at det svenske forsvaret øker sitt synlige nærvær på hjemmebane.

Sveriges forsvar øker nærværet på Gotland

Sveriges militære nærvær på blant annet Gotland er trappet opp de siste dagene. Forsvaret begrunner tiltakene med den spente sikkerhetssituasjonen i øst

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ved å gjennomføre patruljer og være synlig på ulike steder, viser vi for en eventuell motstander at vi er aktive i vårt forsvar og tar ansvar for sikkerheten på Gotland, sier pressesekretær Therese Fagerstedt i Försvarsmakten til nyhetsbyrået TT søndag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flere enheter er flyttet til den svenske øya fra fastlandet. Sist torsdag begynte hæren å patruljere gatene i Visby, noe forsvaret omtalte som en beredskapsjustering.

I løpet av helgen kom flere soldater og militært utstyr til Gotland. Forsvaret er tilbakeholden med opplysninger om sine øvelser på øya, men viste søndag fram luftvernkanoner, melder Expressen. Forsvaret understreker at det ikke dreier seg om økt beredskap, men en omfordeling av ressurser i beredskap.

Powered by Labrador CMS