Nyheter

FORNØYD: Elisabeth Gifstad Michelsen er glad for Regjeringens satsing på Heimevernet. Bildet er tatt under Forsvarets forums reportasjer på bruk av mentorprogrammet i Heimevernet.

Regjeringen satser på Heimevernet: – Det betyr mye for de menneskene som utgjør HV

Nå økes beredskapen i Heimevernet over hele landet og skal styrkes med 500 soldater i områdestrukturen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer frem i en pressemelding på Regjeringens sider.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg er glad for alle de grep Regjeringen har gjort for å styrke Heimevernet, skriver sjef for Heimevernet, Elisabeth Gifstad Michelsen i en e-post til Forsvarets forum.

– Hva betyr dette for Heimevernet?

– Jeg opplever regjeringen som svært interessert i Heimevernet og de kapabiliteter som vi innehar. De siste årene med både pandemi og en tilspisset sikkerhetssituasjon har tydelig vist Heimevernets relevans.

Videre skriver hun:

– Det betyr naturligvis mye for Heimevernet å bli satset på, ikke minst for alle de menneskene som utgjør HV og som bidrar med det som er aller viktigst - nemlig forsvarsvilje.

Styrker tidligere nedbemannet distrikter

I forsvarsbudsjettet for 2023 fikk Heimevernet 127 millioner kroner, disse millionene skal nå brukes på å tolv nye tropper og økt beredskap. I løpet av 2023 vil antallet HV-soldater i områdestrukturen økes fra 37.000 til 37.500, som vil være klare til årlig trening i 2024. Det gjør at antall heimevernsområder som gjennomfører årlige øvelser nå er 80 prosent, som er en økning på ti prosent.

– Regjeringen har tidligere signalisert at de ønsker å styrke Heimevernet. Allerede økte bevilgninger og nå en økning av strukturen ser jeg som en oppfølging av de politiske målsettingene, skriver sjefen for Heimevernet til Forsvarets forum.

Heimevernet får også 15 millioner til kurs og kompetanseheving.

– HV-distriktene styrkes med personell med lokal tilknytning, og det er i stor grad de distriktene som tidligere har blitt nedbemannet som nå blir styrket, sier Gram.

Tolv nye tropper

De seks distriktene som får flere tropper på 35 til 40 soldater er:

  • Oslofjord heimevernsdistrikt HV-01 tildeles en tropp, for å forsterke evnen til tilstedeværelse ved Europavei 18.
  • Agder og Rogaland heimevernsdistrikt HV-08 styrkes med fem tropper for å øke evnen til tilstedeværelse i de HV-områdene som er tynnest bemannet og som tidligere er rammet av nedbemanning.
  • Bergenhus heimevernsdistrikt HV-09 styrkes med to tropper for å øke evnen til tilstedeværelse i de HV-områdene som er tynnest bemannet og som tidligere er rammet av nedbemanning.
  • Møre og Fjordane heimevernsdistrikt HV-11 styrkes med en tropp for å øke evnen til tilstedeværelse i de HV-områdene som er tynnest bemannet og som tidligere er rammet av nedbemanning.
  • Trøndelag heimevernsdistrikt HV-12 styrkes med en tropp for å øke evnen til tilstedeværelse i de HV-områdene som er tynnest bemannet og som tidligere er rammet av nedbemanning.
  • Sør-Hålogaland heimevernsdistrikt HV-14 styrkes med tre tropper for å øke evnen til tilstedeværelse i Bodø-området og ved Europavei 6.
Powered by Labrador CMS