Nyheter

MISTOLKET: Polens president Andrzej Duda sa torsdag at statsminister Mateusz Morawieckis uttalelser hadde blitt tolket feil. Avbildet talende til FNs generalforsamling 19. september.

Polens president: Uttalelse om stans i våpenstøtte til Ukraina er mistolket

Sent onsdag sa Polens statsminister at Polen ikke kommer til å gå for nye våpenleveranser til Ukraina. 

Publisert Sist oppdatert

Den polske statsministeren Mateusz Morawieckis uttalelse om at landet ikke vil gi nye våpenleveranser til Ukraina, er mistolket, ifølge landets president.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Polen kommer ikke til å gå for nye våpenleveranser til Ukraina, sa landets statsminister Mateusz Morawiecki i et intervju med Polsat News sent onsdag.

Torsdag kveld sier president Andrzej Duda at uttalelsen er blitt mistolket.

– Morawieckis ord ble tolket i verst mulig mening. Slik jeg ser det, mente statsministeren at vi ikke vil overføre noen av de nye våpnene vi for tiden kjøper for å modernisere den polske hæren, til Ukraina, sier Duda.

Polen startet en storstilt opprustning av forsvaret etter Russlands angrep på Ukraina i februar i fjor. Landet er i ferd med å kjøpe inn et stort antall kampfly, stridsvogner, helikoptre, artillerivogner og andre våpen. Blir innkjøpene gjennomført etter planen, vil det polske forsvaret bli blant Europas største.

Powered by Labrador CMS