Nyheter

T-72: En ungarsk T-72 under en øvelse i 2015.
T-72: En ungarsk T-72 under en øvelse i 2015.

Danmark vil gi milliardpakke til Ukraina

Den danske regjeringen vil gi Ukraina T-72 stridsvogner og annen militær støtte for 5,8 milliarder danske kroner.

Publisert

Forslaget fra den danske regjeringen inkluderer blant annet 15 moderniserte T-72 stridsvogner, skriver Danmarks forsvarsdepartement i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Stridsvognene vil bli donert i samarbeid med Nederland og Tsjekkia. Støttepakken må først godkjennes av finansutvalget i Folketinget – det danske parlamentet.

– Danmark planlegger å bidra med en meget omfattende donasjonspakke. Summen på  5,8 milliarder kroner vil blant annet gå til å donere 15 moderniserte T-72 stridsvogner, som Ukraina allered har erfaring med å bruke. Det er altså en donasjon som ukrainerne vil kunne bruke om kort tid i deres motstandskamp, sier Danmarks forvarsminister forsvarsminister Troels Lund Poulsen i pressemeldingen.

Danmark samarbeider også med Tyskland om å gi Ukraina 30 Leopard 1 stridvogner, i tillegg til 80 Leopard-stridsvogner som Danmark og Tyskland allerede har levert.

 T-72  ble produsert i Sovjetunionen, og er blitt brukt av en rekke østeuropeiske land, blant annet Tsjekkia.

5,8 milliarder danske kroner tilsvarer 8,9 milliarder norske kroner.

Powered by Labrador CMS