Nyheter

I NORGE: Den Ukrainske presidenten er i Norge i forbindelse med et toppmøte. Her under en pressekonferanser i Kyiv, hvor Jonas Gahr Støre (Ap) var til stede.

 Volodymyr Zelenskyj er i Norge

Onsdag er Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Norge. Det skjer i forbindelse med et nordisk toppmøte i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Den ukrainske presidenten møtte senest i mai de nordiske lederne under et toppmøte i Helsingfors. Da var temaet sikkerhet, nordisk samarbeid og landenes støtte til Ukraina. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ønsker den ukrainske presidenten velkommen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg ønsker Volodomyr Zelenskyj varmt velkommen til Norge. Nå ser jeg fram til å møte og ha samtaler med ham. Norge fortsetter å støtte Ukrainas forsvarskamp. Vi gir Ukraina sterk og langvarig støtte i deres kamp for frihet og demokrati. Det er viktig også for vår frihet og sikkerhet, sier statsminister Støre.

Statsministeren er vertskap for det nordiske toppmøtet i Oslo med regjeringssjefene fra Finland, Danmark, Sverige og Island. Da vil også Zelenskyj være til stede.

Finlands president Sauli Niinistö, Sveriges statsminister Ulf Kristersson, Danmarks statsminister Mette Frederiksen og Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir er til stede.

Powered by Labrador CMS