Nytt om navn

NORFOLK: Viseadmiral Doug Perry under det formelle sjefsskiftet om bord på hangarskipet Harry S. Truman til kai i Norfolk.
NORFOLK: Viseadmiral Doug Perry under det formelle sjefsskiftet om bord på hangarskipet Harry S. Truman til kai i Norfolk.

Han er ny sjef for Natos styrkekommando i Norfolk

Viseadmiral Doug Perry tok over for viseadmiral Daniel Dwyer som leder for Nato-kommandoen Norge sogner til.

Publisert Sist oppdatert

12. januar tok viseadmiral Doug Perry over som sjef for Natos Joint Force Command Norfolk.

Dette er styrkekommandoen som Norge ligger under, og skal ha hovedansvar for Natos aktiviteter i Nord-Atlanteren og Arktis.

Perry er utdannet fra US Naval Academy og  har tilbragt mye av karrieren om bord på ubåt. Han kommer fra stillingen som direktør for avdelingen for undersjøisk krigføring i den amerikanske marinen.

Lederen for Natos styrkekommando i Norfolk er også sjef for USAs 2. flåte, som har hovedkvarter i Norfolk. 2. flåte består av mer enn hundre skip, 4500 fly og et mannskap på 90.000 personer.

Norge var tidligere underlagt Natos styrkekommando i Brunssum i Nederland. Styrkekommandoen i Norfolk ble formelt åpnet i september 2023. Perry tar over etter viseadmiral Daniel Dwyer.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS