Nyheter

TINGRETTEN: Mandag og tirsdag går saken hvor en tidligere vernepliktig er tiltalt for voldtekt av en medsoldat for retten.

Mann tiltalt for voldtekt av medsoldat

En tidligere vernepliktig møter mandag og tirsdag i retten for voldtekt av en medsoldat. Voldtekten skal ha skjedd under en hyttetur med troppen.

Mandag og tirsdag møter en tidligere vernepliktig soldat i Nord-Troms og Senja tingrett, tiltalt for voldtekt av en kvinnelig medsoldat. Det skriver Nordlys.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Soldatene var på samme tropp og var på hyttetur sammen med andre soldater fra troppen da voldtekten skal ha skjedd. Da fornærmede forklarte seg for retten mandag, sa hun at tiltalte utover kvelden hadde vært nærgående overfor henne, men at hun hadde bedt han om å holde seg unna.

Hun forklarte videre at hun hadde gått og lagt seg med klær på, men at hun våknet på natten av at den tiltalte voldtok henne.

Tiltalte forklarte på sin side at han husker lite fra kvelden, fordi han hadde drukket mye alkohol. Han forklarte også at han først trodde på anklagen mot seg, men at han senere hadde kommet frem til at det ikke kunne ha skjedd.

Etter hendelsen ble den fornærmede kvinnen brakt til overgrepsmottak og en kvinnelig medsoldat varslet om saken til befalet i troppen, som deretter tok det videre til kompanisjefen, før saken ble anmeldt til politiet.

– Jeg har bare hørt skrekkhistorier om jenter som har anmeldt dette i Forsvaret. Jeg trodde vi kom til å være sammen i tjenesten framover, og ville unngå ubehageligheter, sa fornærmede i retten.

Mannen er tiltalt for overtredelse av Straffelovens paragraf 292 for «å ha hatt seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen». Strafferammen er fengsel fra tre til femten år.

Powered by Labrador CMS