Nyheter

ØDELAGT: En russisk T-72 stridsvogn tatt av ukrainske soldater ble stilt ut foran den russiske ambassaden i Berlin i forbindelse med årsdagen for Russlands fullskala invasjon av Ukraina.

Russland tømmer lager med sovjetiske militærkjøretøy

Nesten halvparten av pansrede kjøretøy og stridsvogner fra sovjettiden er borte fra Russlands største kjente lager av militært utstyr.

Publisert Sist oppdatert

40 prosent av de militære kjøretøyene som har vært lagret i Vagzjanovo militærdepot er fjernet fra lageret i perioden etter at Russland invaderte Ukraina, ifølge The Moscow Times.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Avisen har gjennomgått bilder fra Google Earth, som viser at det fem måneder før invasjonen i februar 2022 var 3840 stridsvogner og pansrede kjøretøy i Vagzjanovo. Litt over et år senere, i november 2022, var det 2600 kjøretøy igjen, en nedgang på 40 prosent.

Vagzhanovo er ifølge Moscow Times det største kjente lageret av militært utstyr fra sovjettiden. Depotet ligger utenfor byen Ulan-Ude i Øst-Sibir.

Avisen skriver at noe av utstyet kan ha blitt flyttet inn under tak, men at depotet ikke har plass til mer enn 400 kjøretøy innendørs.

Ifølge den nederlandske organisasjonen Oryx, som bruke åpne kilder til å telle russiske tap i Ukraina, har Russland mistet 2000 av de 3000 stridsvognene som var kampklare før invasjonen.

Powered by Labrador CMS