Nyheter

NORD: Vladimir Putin og Russland vurderer å etablere en ny marineflåte, ifølge et russisk nyhetsbyrå.

Russisk nyhetsbyrå: Vurderer etablering av ny marineflåte i nord

Etableringen skal gjøre Nord- og Stillehavsflåtene i stand til å fokusere på kamprelaterte oppdrag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland vurderer å etablere en ny arktisk marineflåte med ansvar for å ivareta sikkerheten i Nordøstpassasjen, opplyser en kilde til det russiske nyhetsbyrået Tass.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Dannelsen av en ny marinestruktur, den russiske arktiske flåte, er nå til vurdering. Det dreier seg om en separat enhet innen marinen. Hovedoppgaven blir å ivareta sikkerheten for Den nordlige sjøruten og den arktiske kysten i ansvarsområdet for Nordflåten og Stillehavsflåten, sier kilden til Tass.

Han sier at etableringen av en arktisk flåte vil gjøre marinens Nord- og Stillehavsflåter i stand til å fokusere på å løse kamprelaterte oppdrag, slik hensikten med dem har vært.

Den nordlige sjøruten er en betegnelse på hoveddelen av Nordøstpassasjen. Passasjen går forbi Nord-Norge, Sibir og til Stillehavet.

Når varmere vær fører til mindre sjøis, blir det lettere å seile gjennom Nordøstpassasjen og andre deler av Arktis. Dette er en av grunnene til at Russland retter oppmerksomhet mot Den nordlige sjøruten.

Les også: Stoltenberg kritisk til europeisk alternativ til Nato.

Powered by Labrador CMS