Morgendrillen

IDRETTSBEFAL: Kvartermester Anniken Haugland jobber på Sjø- og Luftforsvarets rekruttskole KNM Harald Haarfagre. Bildet er tatt da hun midlertidig bar graden ledende kvartermester i stillingen som troppssjef.
IDRETTSBEFAL: Kvartermester Anniken Haugland jobber på Sjø- og Luftforsvarets rekruttskole KNM Harald Haarfagre. Bildet er tatt da hun midlertidig bar graden ledende kvartermester i stillingen som troppssjef.

Idrettsbefal Haugland starter – ikke overraskende – helst dagen med en treningsøkt

Hun foretrekker energidrikk på morgenen fremfor kaffe og vil gjerne dele en feltrasjon med sin tidligere sjef Ronny Kristoffersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Anniken Haugland

Alder: 27

Yrke: Idrettsbefal.

Sted: Madla, Stavanger.

Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Jeg har alarm på 05:00 de fleste hverdager! Da har jeg en god time på å våkne, spise lett og gjøre meg klar til trening.

– Jeg liker å få inn en økt før arbeidsdagen starter, slik at jeg har fått litt bevegelse hvis det skulle bli mye jobbing foran skjermen. Samt du våkner på en helt annen måte :-)

Hva er det første du gjør?

– Løper til kjøleskapet for å finne meg en iskald Nocco (energidrikk, red.anm.)! Det er helt avgjørende. Den nyter jeg, mens jeg gjerne tar en kjapp titt innom VG, NRK eller sosiale medier.

Når starter arbeidet?

– Arbeidet starter kl 07:30, eller 07:15 hvis jeg har ansvar for inspeksjon.

Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvler! Uten tvil. Du ser meg helst i det, løpesko eller sneakers. Alt uten hæler.

Pumpe jern eller løpe maraton?

– Ja takk, begge deler! Om sommeren løper jeg helst lengre turer ute, med god musikk eller pod på øret. Ellers er jeg veldig glad i å pumpe jern også. Så jeg prøver å gjøre en god blanding.

TROPP: Anniken har blant annet jobbet som troppssjef på rekruttskolen på Madla.
TROPP: Anniken har blant annet jobbet som troppssjef på rekruttskolen på Madla.

Beste triks for velferd på øvelse?

– Pakk vanntett. Ellers er det aldri feil med en Nocco i sekken. Men det beste med øvelse er definitivt folkene man er sammen med.

Rareste kulturkrasjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Har ikke vært på øvelse med andre land, så den er litt vanskelig å svare på. Kan heller ikke komme på noen situasjoner der jeg har opplevd kulturkrasj i tjenesten.

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Jeg ville delt en FR med min gamle sjef, Ronny Kristoffersen. Han er en kul og sprek type, med masse erfaring. Han er også veldig imøtekommende, oppmuntrende og slår alltid av en god samtale.

Smartklokke – yay or nay?

– Til trening er jeg veldig for det. I tjeneste er det viktigste å ha noe du kan følge tiden med.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– For min avdeling er personell den største utfordringen, med opp til 90-100 rekrutter per tropp blir man fort sårbare ved sykdom.

– For Forsvaret generelt på mitt nivå er det lønn, og forskjellen fra folk som sitter i samme stilling, men i for eksempel ulike forsvarsgrener.

Powered by Labrador CMS