Nyheter

RETTENS VEI: Det var en uttalelse fra Rheinmetall som fikk Krausse-Maffei Wegmann til å gå rettens vei.

Stridsvogntvist løste seg utenfor rettsalen

De to stridsvognkjempene Krausse-Maffei Wegmann og Rheinmetall AG skal ha kommet til enighet om rettighetene til Leopard 2A4.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Krausse-Maffei Wegmann (KMW) som reagerte på en uttalelse fra administrerende direktør i Rheinmetall AG, Armin Papperger, der han i et intervju med avisen Neue Zuercher Zeitung, mars i år, sa at Rheinmetall eier rettighetene til Leopard 2A4-modellen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Juridisk tvist over Leopard 2 stridsvogn

KMW gikk derfor rettens vei for å beskytte seg mot at Rheinmetall kommer med uttalelser de mener er uriktige og misledende.

Høringen, som skulle avholdes i München og hadde frist til 2. mai, ble derimot avlyst etter at de to selskapene skal ha kommet til enighet utenfor rettssalen, ifølge domstolen.

Rheinmetall sier begge parter har søkt å komme til en enighet så raskt som mulig med mål om å fortsette sine daglige gjøremål.

– I uttalelsen som har vært årsaken til klagen, har verken Mr. Papperger eller Rheinmetall AG hatt ønske om eller ønsker å foreslå at Rheinmetall AG har eksklusive rettigheter til Leopard 2A4 stridsvognen, skrev selskapet i en pressemelding, ifølge Reuters.

Les også: NSM: Norge mangler en nasjonal sikkerhetsstrategi

Uten at det kom frem noen økonomiske detaljer, sa selskapet videre at den rettslige prosessen hadde blitt avsluttet etter felles enighet mellom de to selskapene.

KMW har ikke kommentert saken.

Powered by Labrador CMS