Nyheter

FÅR NY SJEF: Fartøysdivisjonen er én av fem tropper i Kystjegerkommandoen. Avbildet er Stridsbåt 90 KNM Osternes under øvelse Flotex i 2016.

Tre vil bli sjef for Kystjegerkommandoen

To kommandørkapteiner og en orlogskaptein vil ta over jobben som sjef for kystjegerne. 

Publisert Sist oppdatert

Til sommeren går sjef for Kystjegerkommandoen (KJK) Sten Richard Larsen inn i ny stilling som forsvarsattaché i Kyiv

Dermed er jakten på hans etterfølger i gang. 

Larsen har vært sjef for KJK siden 2020. I årene med Larsen som sjef, har avdelingen gått gjennom store endringer. 

– Jeg fikk selv stor tillit og frihet av sjef Sjøforsvaret og sjef Marinen da jeg kom inn i stillingen, har han tidligere sagt til Forsvarets forum. 

– Det er ikke å komme unna at vi nå går inn i en tid som krever mye ny og annerledes kompetanse sammenlignet med tidligere. Nå skal det innføres ny teknologi hvor større droner, avanserte sensorer og nye fartøyer står høyt på planen, sa Larsen. 

I mars satte Stortinget av 2,5 milliarder kroner til videre utvikling av og investeringer i avdelingen. 

Disse har søkt på stillingen som ny sjef for Kystjegerkommandoen: 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

  • Bjørnar Lekven (42), stabsoffiser fellesprosjekter i Sjøforsvaret. Har tidligere vært teknisk leder (N4) i Sjøforsvaret og teknisk instruktør i den nå nedlagte avdelingen Marinens jegervåpen, ifølge sin egen side på LinkedIn. Fra september 2021 til august 2022 hadde han en Nato-stilling i Baghdad i Irak. 
  • Andreas Griegel Solhaug (44), seksjonsleder kystjeger, bording og styrkebeskyttelse ved Marinens krigføringssenter (MKS) ved KNM Tordenskjold. 
  • Frode Dragnes Nakken (41), stabsoffiser. I 2022 var Nakken liaisonoffiser om bord på det amerikanske hangarskipet USS Harry S. Truman. 

Kystjegerkommandoen ble opprettet som en avdeling under Marinen i 2001. Avdelingen er en såkalt amfibisk avdeling og består hovedsaklig av yrkessoldater som er spesialister på kystnære operasjoner. 

KJK regnes ikke som en spesialstyrke, men er en spesialisert avdeling – trent og utrustet for å operere selvstendig til lands og til vanns. 

Powered by Labrador CMS