Nytt om navn

HISTORISK: Admiral Lisa Franchetti blir den første kvinnen i Amerikansk historie til å lede marinens operasjoner.

Hun er den første kvinnen til å lede den amerikanske marinen

Admiral Lisa Franchetti skriver historie som første kvinnelige offiser til å lede U. S. Navys maritime operasjoner. 

Publisert

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

USAs senat stemte torsdag forrige uke for admiral Lisa Franchetti som den 33. sjef for marinen. Det melder nettstedet Defense News.

Stillingen har i lengre tid stått ledig, som følge av at senator Tommy Tuberville har stoppet flere nominasjoner til militære stillinger. Dette som en protest mot forsvarsdepartementets abortpolitikk.

Franchetti har de siste månedene hatt stillingen som CNO (Chief of Naval Operations) i en midlertidig stilling.  Admiralen har også hatt stillingen som sjef for flåtestyrkene Carrier Strike Group 9 og Carrier Strike Group 15. 

President Joe Bidens nominasjon av Franchetti er første gang en kvinne er foreslått som leder av en militær tjenestegren under Pentagon, ifølge BBC

Dog har en kvinne, Admiral Linda Fagan ledet den amerikanske kystvakten, men denne tjenestegrenen faller under Department of Homeland Security, ikke Department of Defense.

Powered by Labrador CMS