Nyheter

IKKE STRAFFSKYLD: Mannen som er tiltalt erkjenner ikke straffskyld, ifølge hans forsvarer. Saken skal opp i Nord-Troms og Senja tingrett 20. og 21. oktober.

Advokat: Voldtektstiltalt jobber ikke lenger i Forsvaret

– I utgangspunktet vil han ikke erkjenne straffskyld, opplyser tiltaltes forsvarer Olav Eriksen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som er tiltalt for voldtekt av en kollega i Målselv i Indre Troms jobber ikke lenger i Forsvaret. Det opplyser hans forsvarer Olav Eriksen mandag ettermiddag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Han jobber ikke lenger i Forsvaret som en direkte konsekvens av varslingssaken som kom i forkant eller parallelt med at anmeldelsen kom, sier Eriksen til Forsvarets forum.

Eriksen kjenner ikke til om det er mannen selv som har sagt opp sin stilling.

Erkjenner ikke straffskyld

I tiltalen mot mannen står det at han skal ha presset den kvinnelig kollegaen mot en husvegg, kysset henne, for så å forgripe seg på henne. Hendelsen skal ha skjedd natt til lørdag 29. august.

Den tiltalte kjenner seg ikke igjen i påstandene, sier forsvarsadvokat Eriksen.

Les også: Natvig: Forsvaret skal gi riktig reaksjon for alle

– I utgangspunktet vil han ikke erkjenne straffskyld. Han kjenner seg ikke igjen i den beskrivelsen som fornærmede har gitt av denne hendelsen, sier han.

Eriksen sier det i stor grad er enighet om hendelsesforløpet, men at mannen ikke kjenner seg igjen i å skulle ha begått overgrep mot fornærmede i saken.

Forsvaret: Kan ikke kommentere

Forsvarets forum har snakket med pressevakt for forsvarsstaben, som opplyser om at saken er kjent i Forsvaret, men at de ikke kan kommentere på personalsaker som går i rettssystemet.

Kvinnen jobber fortsatt i Forsvaret.

– Det var i den anledning at de traff hverandre på en fest, mens begge to var ansatte, sier Eriksen.

Mannen er under tiltale for overtredelse av Straffeloven paragraf 291, for å ha skaffet seg seksuell omgang med vold, ifølge tiltalebeslutningen. Sakstema er voldtekt uten samleie.

Kvinnen anmeldte saken i 2022, nærmere to år etter hendelsen. Strafferammen er på over seks år.

Les også: Varslingssakene: På tide å kalle inn den tause majoritet

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at Forsvaret ikke kjenner til saken annet enn det som har fremkommet i media. Det medfører ikke riktighet. Rettelsen ble gjort 20.09.22, klokken 14:04.

Powered by Labrador CMS