Nyheter

650 MILLIONER EURO: Den tyske Forbundsdagen har gitt klarsignal på å bruke over 7 milliarder kroner på det nye norske missilet.

Tyskland bidrar med over syv milliarder til norsk supermissil

Den tyske Forbundsdagen har nå godkjent penger for å utvikle det nye norske supersoniske missilet 3SM Tyrfing.

Publisert Sist oppdatert

Pengene Tyskland skal bruke for å utvikle Super Sonic Strike Missile (3SM) Tyrfing er nå bevilget av landets Forbundsdag.

Det skriver nettstedet Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den tyske Forbundsdagen regner med å bruke rundt 650 millioner euro på prosjektet fra nå av og frem til 2033. Dette tilsvarer rundt 7,4 milliarder norske kroner.

I begynnelsen vil pengene komme fra rikskansler Olaf Scholz sitt fond for investeringer og styrking av forsvaret som ble opprettet etter at Russland invaderte Ukraina i februar i 2022.

Kongsberg Defence & Aerospace skal samarbeide med de tyske selskapene Diehl Defence og MBDA Deutschland om 3SM.

Det har fra begynnelsen av offentliggjøringen av det nye missilet vært kjent at dette skal være et samarbeidsprosjekt mellom Norge og Tyskland.

Missilet 3SM Tyrfing er Kongsberg Defence & Aerospace sin arvtaker til Naval Strike Missile (NSM) som ble utviklet tidlig på 2000-tallet.

Begge missilene er sjømålsmissiler. 3SM er planlagt brukt på blant annet på norske og tyske marinefartøy.

Selskapet tror 3SM Tyrfing vil være klar i 2035.

Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace, har tidligere uttalt til Forsvarets forum at 3SM og NSM er ment til å utfylle hverandre og jobbe sammen.

– Mens NSM er utviklet for fartøy med en bestemt rekkevidde, betyr det å være komplementære at det er hensiktsmessig å utstyre et fartøy med begge missiltyper. Dette vil muliggjøre løsning av et bredere spekter av oppdrag, sa Lie da.

Powered by Labrador CMS