Nyheter

TAIPEI: Taiwans hovedstad Taipei. Lørdag er det valg på øya.

Vil knuse ethvert forsøk på å fremme taiwansk uavhengighet

De siste ukene har Kina vist militære muskler ved å sende krigsskip og jagerfly til Taiwanstredet nærmest hver eneste dag.

Publisert

Kinas forsvarsdepartement lovet fredag å knuse alle forsøk på å fremme Taiwans uavhengighet, dagen før et viktig presidentvalg på den selvstyrte øya.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det kinesiske folkets frigjøringshær opprettholder høy årvåkenhet til enhver tid og vil iverksette alle nødvendige tiltak for å knuse alle former for forsøk på Taiwans uavhengighet, sier talsperson Zhang Xiaogang i Kinas forsvarsdepartement.

De siste ukene har Kina vist militære muskler ved å sende krigsskip og jagerfly til Taiwanstredet nærmest hver eneste dag. Samtidig har myndighetene i Beijing svartmalt regjeringspartiets presidentkandidat Lai Ching-te, også kjent som William Lai.

Han er ifølge Kina en sta separatist som truer freden i regionen hvis han vinner valget. Det har levnet lite tvil om at Kina håper på seier for opposisjonens kandidat. Lørdag 13. januar går taiwanerne til urnene.

Powered by Labrador CMS