Nyheter

ØDELAGT: Et ruinert hus i Rzhyshchiv i Kyiv-regionen.
ØDELAGT: Et ruinert hus i Rzhyshchiv i Kyiv-regionen.

Ukraina: Har skutt ned 15 av 18 russiske raketter

Natt til mandag sier ukrainske myndigheter at de skyter ned russiske raketter, blant annet over Kyiv. Russland hevder å ha truffet 140 mål i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Jagerfly av typen Su-34 og Su-25 ble brukt til å treffe 140 mål i Ukraina mandag, sier den russiske hæren til det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Natt til mandag gikk flyalarmen i den ukrainske hovedstaden. Valerij Zaluzjnyj, øverstkommanderende i det ukrainske forsvaret, skriver på Twitter at 15 av 18 russiske raketter som ble skutt inn i ukrainsk luftrom, ble skutt ned.

– Fare for rakettangrep. Trekk til tilfluktsrom, skrev Kyivs regionale myndigheter på Telegram tidligere natt til mandag.

Andrij Jermak, leder ved president Volodymyr Zelenskyjs kontor, ber innbyggerne ta vare på egen sikkerhet og avstå fra å publisere noe om arbeidet til luftforsvaret.

Ukrainske medier skriver at det er blitt hørt eksplosjoner flere steder i Kyiv, og også i regionene Dnipropetrovsk og Sumy.

Les også: Russerne vil ta kontroll over forsyningsrute inn til Bakhmut.

Powered by Labrador CMS