Nyheter

PROTOTYPE: En prototype av jagerflyet FC-31 Gyrofalcon under et flyshow i Kina i 2014.

Pakistan kjøper kinesisk jagerfly

Det er ikke kjent når Pakistan får de kinesiske jagerflyene av typen FC-31 Gyrfalcon eller hvor mange de har gått til anskaffelse av.

Publisert

Ifølge sjefen for det pakistanske luftforsvaret, Zaheer Ahmed Baber Sidhu, skal landet gå til anskaffelse av det kinesiske femtegenerasjons jagerflyet FC-31 Gyrfalcon, skriver Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge Defense News har ikke det pakistanske luftforsvaret besvart deres spørsmål om tidslinje for anskaffelsen av jagerflyene, hvor mange landet planlegger å kjøpe eller hva det betyr for kjøpet av det tyrkiskproduserte femtegenerasjons jagerflyet Kaan, som Pakistan tidligere har vist interesse for. 

Luftforsvarssjefen sa i en tale 2. januar at jagerflyene vil være i tjeneste i nær framtid.

Justin Brook, som er luftfartsekspert ved den britiske tankesmien Royal United Services Institute i London, sier at det er usikkert hva anskaffelsen betyr for det pakistanske luftforsvaret og hvordan det vil påvirke den militære balansen mellom erkerivalene Pakistan og India.

Powered by Labrador CMS