Nyheter

«JERNKUPPEL»: Iron Dome er utviklet av et israelsk selskap. Nå sender USA to systemer til Israel. Bildet er fra 2011.

USA sender israelsk luftvern til Israel

USA har bestemt å sende ulike typer luftvernsystemer til Israel. To av dem er israelsk-produserte Iron Dome. 

Publisert

Pentagon skal ha bestemt å sende to luftvernsystemer av typen Iron Dome, eller «jernkuppel», til Israel. Det skriver Defense News. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– USA vil sende ytterligere militærstøtte til Israel, i form av Iron Dome, sier en ikke navngitt kilde fra USAs forsvarsdepartement til nettstedet. 

– Som følge av dette er forsvarsdepartementet i gang med å planlegge leveransen av Iron Dome-systemene til Israel. 

Iron Dome-systemet er utviklet av det israelske selskapet Rafael Avanced Defense Systems og er designet for å avskjære kortdistansemissiler og artillerigranater. 

Den amerikanske hæren kjøpte flere Irone Dome-systemer på starten av 2010-tallet, men disse har vært lite brukt av amerikanske styrker. Den amerikanske hæren planlegger ikke å kjøpe flere, opplyser den ikke navngitte kilden. 

Ifølge Tom Karako, direktør for missilforsvars-prosjektet ved tenketanken Center for Strategic and International Studies, er Iron Dome statistisk sett blant de mest effektive luftfernsystemene i verden. 

– Systemet ble bygget for å forsvare seg mot visse trusler, spesielt den typen trusler Israel nå står overfor, sier Karako til Defense News. 

Tidligere denne uken ble det klart at USA også vil sende luftvernsystemer av typen Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) og Patriot. Dette for å «styrke beskyttelsen av amerikanske styrker» i området, skriver forsvarsminister Lloyd Austin i en pressemelding

Powered by Labrador CMS