Nyheter

OPPSKYTING: Nord-Korea hevder at dette hypersoniske missilet ble vellykket testet onsdag. Informasjonen er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Nord-Korea hevder å ha testet hypersonisk missil

Hypersoniske missiler kan bære kjernefysiske våpen og bevege seg i fem ganger lydens hastighet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er den andre gangen at landet hevder å ha testet et slikt missil, den første i september.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I motsetning til ballistiske missiler som går i en høy bue opp i verdensrommet, kan hypersoniske missiler fly lavt i atmosfæren og dermed nå målet sitt raskere. De er dessuten manøvrerbare, noe som gjør dem vanskeligere å spore.

Testen ble gjennomført onsdag. Missilet var utstyrt med et «hypersonisk, glidende stridshode» som «nøyaktig traff et mål 700 kilometer unna», heter det fra nyhetsbyrået KCNA.

Les mer: Nordkoreansk avhopper kan ha vendt hjem

Testen bekreftet at missilet var kontrollerbart og stabilt i den aktive flygingen, skriver KCNA, og legger til at det også ble gjort en test av hvor effektivt ny bevegelsesteknikk for stridshodet er.

På en partikonferanse i forrige uke sa Nord-Koreas leder Kim Jong-un at landet skal fortsette å styrke sin forsvarsevne.

Nord-Korea er underlagt internasjonale sanksjoner på grunn av landets atomvåpenprogram, og en FN-resolusjon forbyr at landet foretar tester med atomvåpen og ballistiske raketter.

Les mer: Japan og Australia signerte samarbeidsavtale

Sør-Korea og Japan varslet om oppskytingen onsdag. USA har fordømt den og oppfordrer Nord-Korea til å delta i samtaler.

Atomsamtaler mellom Kim og USAs daværende president Donald Trump brøt sammen i 2019. Trumps etterfølger Joe Biden har flere ganger sagt at USA er villig til å møte nordkoreanske representanter til nye samtaler. Så langt har nordkoreanske myndigheter avvist tilbudet.

Powered by Labrador CMS