Nyheter

GULLGLIS: To av Sjøkrigsskolens herrelag tok gull under helgens NM i innendørsroing.

Dro hjem fra Horten med gull i bagasjen

Roerne fra Sjøkrigsskolen hentet hjem gullmedaljer til Bergen  under helgens norgesmesterskap i innendørsroing. 

Lørdag ble norgesmesterskapet i innendørsroing – eller romaskin, om du vil – i Horten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sjøkrigsskolen stilte med lag både på kvinne- og herresiden i årets mesterskap. Skolens herrelag, Royal Norwegian Naval Academy Boat Club (RNNA BC),  dro hjem til Bergen med metall av det edleste slaget i bagasjen. 

Jesper Møll Vårdal, Vegard Abrahamsen, Gustav Daniel Hagen og Sturla Mogstad tok et sterkt gull i seniorklassen for herrer på 4x500m stafett, med tiden 05:22,3. 

Det ble også stafettgull i klassen senior lettvekt, på utøverne Magnus Polsrød, Olav Roligheten Eftedal, Marius Polsrød og Simen Wandsvik. 

De rodde i mål på tiden 05:51,9, hele 11,8 sekunder foran sølvet. 

Sjøkrigsskolens kvinnelige roklubb (SKKR) med utøverne Mathea Sunde, Benedicte Gjessing Sundt, Mari Helle og Agnes Heyerdahl Janzon, tok en femteplass i klassen senior kvinner. De rodde i mål på tiden 06:44,3. 

I seniorklassen for herrer endte nok et lag fra RNNA BC på syvendeplass, med utøverne Kristian Gåsø, Thomas Skarbø, Knut Greve Rokne og Johannes Hellene og en tid på 05:39,6. 

Rosportens svar på pit-stop i Formel 1

Mesterskapet oppsummeres slik, av lagets trener Sjur Øyen: 

– Smerte, samarbeid og suksess!

Ifølge Øyen er det godt treningsarbeid og god stemning i rolaget som gjør at Sjøkrigsskolen nå høster resultater i NM. 

– På romaskinen må man mestre teknikken for å hente ut det man har av utholdenhet og styrke, men det er i hodet det sitter, for at man skal kunne tåle den mengden melkesyre som smerter kroppen, sier Øyen til Forsvarets forum. 

Treneren omtaler 4x500m stafett som rosportens svar på pit-stop i Formel 1. Utøverne ror 500 meter hver på samme maskin, og må dermed veksle mellom etappene. Her mister man verdifulle sekunder, dersom teknikken ikke sitter.  

– I stafett må man samarbeide godt. Hver enkelt må kjenne sine oppgaver for at vekslingene skal gå så knirkefritt som mulig. 

Nå retter Sjøkrigsskolens roere blikket mot norgesmesterskapet for studenter i Bergen (Studentregattaen) i mai og student-VM på Willem-Alexander Baan i Rotterdam i juli. 

– Et spydkast fra Karljohansvern

Årets mesterskap ble arrangert av Horten roklubb, som har oppfostret en rekke utøvere på elitenivå. Ifølge klubbens nettsider har de hatt utøvere i alle VM og OL siden 1974, som Olaf Tufte og Kjetil Borch. 

– Det er stort å reise hjem fra Horten og Olaf Tuftes roklubb etter å ha vunnet to gull, et spydkast fra Karljohansvern. De to NM-gullene ble i tillegg vunnet med dominerende margin, sier Øyen. 

Karljohansvern er tidligere hovedbase for den norske Marinen. Den gamle orlogsstasjonen har huset militær aktivitet i mer enn 200 år. 

600 deltakere, i alderen 11 til 80 år, deltok i det åpne norgesmesterskapet. Deltakerne er alt fra profesjonelle eliteutøvere – som landslagsutvøerne Martin og Thea Helseth, som begge deltok i singel- og stafettklasser – til mosjonister og hobby-roere. 

– Vi liker å si at dette er det mest inkluderende mesterskapet vi har i løpet av året. Det er lavterskel, for at de fra trenigssentere, mosjonister, idrettslag og bedrifter stiller og konkurrerer, de også, sa Jannicke Due, hovedtrener i Horten roklubb til NRK

Powered by Labrador CMS