Nyheter

C-130: Et Hercules C-130 i luften over Wundstorf flystasjon i Tyskland. Bildet er fra 12. juni 2023.

Australia kjøper 20 Hercules C-130

C-130-flåten «Down Under» skal dermed etter hvert både skiftes ut og vokse.

Mandag kunngjorde australske myndigheter at de vil kjøpe 20 Hercules C-130 transportfly fra USA, til en verdi av 6,6 milliarder dollar. Det melder australske ABC News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nyheten fra Canberra kommer mens Australia, USA og en rekke andre land gjennomfører øvelse Talisman Sabre langs den australske kysten.

Det første av de nye transportflyene en ventet levert i 2027, og de skal etter hvert erstatte dagens Hercules-flåte på tolv fly, som opererer ut fra en flystasjon ved Richmond, i nærheten av Sydney.

– Anskaffelsen vil nesten doble flåten og representerer et enormt løft for kapabilitet, mobilitet og transport for det australske luftforsvaret, sier forsvarsindustriminister Pat Conroy.

C-130 er det nest største flyet i den australske flåten. Landet har også åtte eksemplarer av Boeing C-17A Globemaster.

Psst! Visste du at et tidligere norsk C-130-fly opererer fra australsk jord? I 2020 kjøpte det amerikanske selskapet Coulson Aviation «Ty» og fire andre Hercules-fly som tidligere har flydd for det norske Forsvaret, og gjorde det om til skogbrannfly. I 2022 meldte selskapet at det hadde vunnet en skogbrann-kontrakt med myndighetene i Vest-Australia. Ty skal dermed arbeide fra Busselton, sør for Perth, i fire år.

Powered by Labrador CMS