Nyheter

FASES UT: Etter planen skal den amerikanske hæren fase ut nærmere 160 UH-60 Black Hawk helikoptere.

Den amerikanske hæren planlegger å redusere antall Black Hawk-helikoptre

Det amerikanske forsvaret forbereder seg på å redusere flåten av UH-60 Black Hawk helikoptre med nesten åtte prosent.

Publisert

Reduseringen kommer som en del av forberedelsene til å ta i bruk nyere og mer moderne maskiner, foklarer generalmajor Mac McCurry, kommandanten for hærens senter for luftfartseksellense, i et intervju med Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De planlegger å kutte rundt 157 Black Hawks, eller 7,5% av den totale flåten.

– Reduseringen er ment å hjelpe hæren med å optimalisere den nåværende flåten mens det samtidig blir rom i budsjettet for erstatningen til Black Hawk, Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA), som vil tas i bruk tidlig på 2030-tallet, forteller McCurry.

Det var for et år siden den amerikanske hæren valgte å erstatte de 40 år gamle UH-60 produsert av Sikorsky til fordel for Textron-Bells V-280 Valor tiltrotorfly. 

Hæren har også planer om å erstatte Boeing-laget AH-64 Apache angrepshelikopter med Future Attack Reconnaissance Aircraft.

– Hæren vil kun fjerne de eldste modellene, noen Alpha-modeller og resten Lima-modeller, som vil tas fra den aktive flåten. Disse flyene vil dog ikke komme fra enheter som aktivt deployerer eller forbereder seg på deployering, men fra det vil kaller "operative beredskapsflåter", sier  generalmajoren til avisa.

Videre forklarer McCurry at den amerikanske hæren planlegger å selge de aktuelle Black Hawks-maskinene enten gjennom transaksjoner i forbindelse med Foreign Military Sales eller gjennom et bytte- og salgsprogram. Noe hæren regner med å kunne tjene 20 millioner kroner per fly.

Akkurat når maskinene vil bli tatt ut av flåten, er ennå ikke bestemt.

– Flåtelederne vil vurdere tilstanden og hva flåten trenger, for så å bestemme hvilke fly som bør flyttes og når, sier McCurry.

Powered by Labrador CMS