Nyheter

HEIMEVERNET: Sigve Bremset hadde bakgrunn fra GSV og var instruktør i Trøndelag heimevernsdistrikt. Nå er en mann dømt for drapet på 21-åringen.

Mann dømt til 15 års forvaring etter drapet på Sigve (21)

En 30 år gammel mann er dømt til 15 års forvaring med en minstetid på ti år for å ha kjørt på og drept 21 år gamle Sigve Bremset i Steinkjer i påsken i år.

Publisert Sist oppdatert

– Dommen blir formelt forkynt for ham i dag. Vi har avtalt at han tar betenkningstid. Jeg er uenig i vurderingen av både forsett og forvaring og vi vil vurdere anke, sier mannens forsvarer, advokat Anne Marstrander-Berg, til Dagbladet mandag formiddag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Natt til 9. april i år kjørte mannen en varebil opp på fortauet og inn i en folkemengde i Kongens gate i Steinkjer. 21 år gamle Sigve Bremset ble drept. 

Bremset var instruktør i Trøndelag heimevernsdistrikt (HV-12).

Les minneord til Sigve: Med sitt engasjement og varme omsorg framsto han som et forbilde for oss alle. 

Mannen var i tillegg tiltalt for drapsforsøk på en mann og en kvinne. Mannen ble truffet og påført mindre skader, og også kvinnen ble truffet.

I retten erkjente mannen delvis straffskyld for drapet Bremset, men ikke for drapsforsøk på mannen og kvinnen i 20-årene. Ifølge dommen hadde mannen en promille på 2,10 omtrent en time etter drapet. 

I tillegg til forvaringsdommen ble mannen dømt til å betale oppreisningserstatning til Bremsets etterlatte, samt oppreisningserstatning til de to andre fornærmede i saken. Dommen er enda ikke rettskraftig. 

30-åringen ble i retten spurt om søkehistorikken fra datamaskinen hans, som viste blant annet at mannen hadde søkt etter «women crushed alive by car» – «kvinner knust levende av bil», ifølge Adresseavisen.

– Jeg ser for meg folk jeg ikke liker. De som har vært ekle med meg i oppveksten, sa mannen i retten, ifølge avisa.

Powered by Labrador CMS