Minneord

EN RESSURS: Sigve fikk ansvar for vårt patruljekurs, og vi forsto raskt at han hadde kunnskaper og ferdigheter langt over det man kunne forvente fra en relativt ung mann.

Med sitt engasjement og varme omsorg framsto Sigve som et forbilde for oss alle

Han hadde evnen til å inspirere ungdommene i avdelingen, skriver sjef for Heimevernets ungdomsavdeling Steinkjer.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at Sigve Bremset gikk bort i den tragiske hendelsen i Steinkjer natt til 9. april. Sigve kom inn som instruktør i HV12 ungdomsavdeling Steinkjer etter sin førstegangstjeneste i Garnisonen i Sør-Varanger (GSV). Men hans forhold til avdelingen startet før det; som i Heimevernet for øvrig flettes militært og sivilt liv inn i hverandre i et lokalsamfunn.

Sigve var siden barneskolealder en del av en kameratgjeng der flere etter hvert ble HV-ungdommer og nåværende instruktører og befal i Steinkjer-avdelingen. Sigve fikk ansvar for vårt patruljekurs, og vi forsto raskt at han hadde kunnskaper og ferdigheter langt over det man kunne forvente fra en relativt ung mann.

Dette var erfaringer fra en innholdsrik tjeneste i GSV, og fra et særs aktivt og mangfoldig friluftsliv. Han delte denne kunnskapen med våre ungdommer på en trygg og lun måte. Alltid med glimtet i øyet.

Sigve hadde evnen til å inspirere ungdommene i avdelingen. Vi vil så godt vi kan videreføre patruljekurset i Sigves ånd. Med sitt engasjement og sin varme omsorg framsto Sigve som et forbilde for oss alle. Foreldrene til Sigve har bedt meg videreformidle at miljøet i ungdomsavdelingen betydde mye for Sigve.

Sigve la vekt på å gjøre jobben grundig og være godt forberedt. Han hadde holdninger og egenskaper som passet meget godt inn i en militær arbeidssituasjon. Vi ble svært glade på hans (og Forsvarets) vegne da han i fjor høst fortalte at han hadde fått jobb i Piraya-batteriet på Rena; Sigve var rett mann på rett sted.

Sjelden passer strofene fra Nordahl Griegs dikt «De beste» bedre:

Døden kan flamme som kornmo;

Klarere ser vi enn før

Hvert liv i dens hvite smerte:

Det er de beste som dør.

Sigve: Du ER den beste! Og vil alltid være det.

Denne teksten ble først publisert på Heimevernets ungdomsavdeling Steinkjers Facebook-side.

Powered by Labrador CMS