Nyheter

STEINKJER: Det var i Kongens gate i Steinkjer sentrum at Sigve ble påkjørt og drept 9. april i fjor.

Bildrapssaken hvor Sigve (21) ble drept ankes ikke til Høyesterett

Riksadvokaten anker ikke bildrapssaken i Steinkjer til Høyesterett og godtar fengselsstraff fremfor forvaring for gjerningsmannen.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser aktor i saken, statsadvokat Kaia Strandjord, til NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

21 år gamle Sigve Bremset ble drept da mannen natt til 9. april i fjor kjørte en varebil opp på fortauet og inn i en folkemengde i Kongens gate i sentrum av Steinkjer. 

Bremset var på permisjon fra jobben sin i batteri Piraya på Rena leir da ulykken skjedde.

Han hadde tidligere gjennomført førstegangstjenesten ved Garnisonen i Sør-Varanger og har jobbet som instruktør i HV12 Trøndelag sin ungdomsavdeling i Steinkjer. 

I Trøndelag heimevernsdistrikt hadde han ansvaret for avdelingens patruljekurs. Sjefen for avdelingen, løytnant Torgrim Sund, skrev følgende om Sigve i et minneord etter drapet:

– Sigve hadde evnen til å inspirere ungdommene i avdelingen. Vi vil så godt vi kan videreføre patruljekurset i Sigves ånd. Med sitt engasjement og sin varme omsorg framsto Sigve som et forbilde for oss alle. Foreldrene til Sigve har bedt meg videreformidle at miljøet i ungdomsavdelingen betydde mye for Sigve.

31-åringen, som er dømt for bildrapet, ble i tingretten i november dømt til 15 års forvaring. Tidligere denne måneden konkluderte imidlertid lagmannsretten med at han heller skal dømmes til vanlig fengselsstraff på 15 år, og ikke forvaring.

Lagmannsrettens mindretall mente at vilkårene for å idømme forvaring var oppfylt. Flertallet mente imidlertid at denne faren vil svekkes over tid. Dermed ble forvaringsdommen endret til en fengselsdom. 

Mannen ble også dømt til å betale 600.000 kroner til Bremsets foreldre, samt 200.000 kroner til de to andre fornærmede i saken. 

Powered by Labrador CMS