Nytt om navn

AUDIENS: Ledende menig Unnar Logi Hauksson fra Sogndal mottok «Gardens ur».

Gardister hedret på slottet

To gardister fikk audiens med kongen og ble overrakt æresbevisninger på slottet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 18. juni overrakte gardesjef, oberstløytnant Trond Robert Forbregd, utmerkelsene til gardistene i nærvær av kongen.

Ledende menig Unnar Logi Hauksson fra Sogndal mottok «Gardens ur» for gjennom sin tjeneste og fremferd for øvrig å fremstå som et godt eksempel for sine kolleger.

– I sitt virke som materiellsoldat i 5. gardekompani har Hauksson utvist særdeles gode holdninger og tilegnet seg ferdigheter i tjenesten som holder høyt nivå. Av begrunnelsen går det frem at Hauksson fremstår som uredd og har vist mot og omsorg ved å stille krav til seg selv, til sine medsoldater og til sitt befal, skriver Det norske kongehuset på sine nettsider.

«GARDENS UR»: Gardesjefen overrekker ledende menig Unnar Logi Hauksson «Gardens ur» i nærvær av kongen.

Gardesjefen overrakte også «Brigader Leif Schanches æresbevisning» til sersjant 1. klasse Åsbjørn Holmen Grønbech.

– Grønbech har i løpet av sin tid i 2. Gardekompani fremstått som en svært faglig dyktig troppssersjant, med eksemplariske holdninger og fremferd. Dette har i betydelig grad bidratt til samhold i avdelingen og motivert både vernepliktige og ansatte i en tid preget av restriksjoner som følge av pandemien, går det frem av begrunnelsen.

SABEL: Gardesjefen overrekker Brigader Leif Schanches æresbevisning – en sabel – til sersjant 1. klasse Åsbjørn Holmen Grønbech.

Normalt blir ærevisingene delt ut under kongens årlige inspeksjon av Hans Majestet Kongens Garde, men på grunn av koronapandemien er inspeksjonen også i år blitt utsatt inntil videre.

Powered by Labrador CMS