Nytt om navn

USA NESTE: Kristian Simonsen (t.v.) fotografert under seremonien da Oberst Terje Bruøygard tok over kommandoen i Brigade Nord.

Kristian Simonsen (51) blir ny sjefssersjant i JFC Norfolk

Legger bak seg 32 år i Hæren til fordel for Nato. 

Publisert

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Eter 32 år i Hæren har sjefssersjant (tidl. sersjantmajor) fått stillingen som Command Senior Enlister Leader i Natos Joint Force Command for Norfolk. Han blir med det den første nordmannen til å inneha denne stillingen, ifølge Forsvaret

– Dette viser at vi er en seriøs aktør i alliansen, og det gir Norge en reell påvirkning på operasjonell side, sier Simonsen. 

Simonsen har hatt en mangfoldig karriere i Forsvaret siden 1991. Han har deltatt i ulike operasjoner i Libanon, Bosnia-Hercegovina, Kosovo, Afghanistan og Georgia, for å nevne noen.

Etter å ha fullført Krigsskolen i 2002, har han også videreutdannet seg både i USA og ved Stabsskolen i Norge. 

I 2015 ble han involvert i oppbyggingen av en ny militærordning i OR-søylen, og samme år ble han utnevnt til sjefssersjant ved Hærens våpenskole. Fra 2021 har han tjenestegjort som Hærens andre sjefssersjant.

Simonsen flytter til USA med sin kone og deres to yngste barn, og han har to barn til som blir i Norge og studerer.

Powered by Labrador CMS