Nyheter

NORDKISA: Ifølge FLO jobber de med å ferdigstille utlysningene på to syerstillinger i Forsvaret.

FLO lover å lyse ut syerstillinger

Etter månedsvis med gjenbruk av graviduniformer og forvirring rundt sømtjenester i Forsvaret, skal det nå ryddes i sysakene. Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) uttaler at de jobber med å ferdigstille utlysningene etter to syer-stillinger på Nordkisa.

Publisert

– FLO kan bekrefte at det nå forberedes utlysning av stillinger for to syere. Disse skal blant annet ivareta behovet for målsøm av graviduniformer, sier kommunikasjonssjef i FLO, Hans Meisingset til Forsvarets forum. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette kommer etter at Forsvarets forum skrev om mangelen på sømtjenester ved Forsvarets sentrallager på Nordkisa tidligere i september. 

I desember 2022 ble stillingene lovet utlyst så fort som mulig, men ni måneder senere har ingen blitt ansatt. 

Meisingset legger til at de har hatt dialog med Militært kvinnelig nettverk (MKN) om hvordan prosessen for tilpasning av og tilgang til graviduniformer bør legges opp for å bli best mulig. 

Leder i MKN Amanda Bergh er positiv til at det er fremgang i en sak som MKN har trodd ble fulgt opp for lenge siden. 

Hun kan bekrefte at de har hatt dialog med FLO og at videre arbeid fortsetter utover høsten.

Les også: Føder militære kvinner sunnere barn? 50 år med baby-statistikk skal gi forskerne svar 

Ser etter løsninger 

 – Vi har ikke sett på praktiske løsninger ennå, men FLO har invitert oss til et møte på Lillehammer i oktober, hvor vi skal komme med innspill på utforming og kravsetting til de nye stillingene som utlyses, sier Bergh til Forsvarets forum.

Hun legger til at ansettelsene ikke bare vil være viktig for de gravide, men også for andre tilsatte, både kvinner og menn.

– Dette har ikke bare noe å si for gravide som trenger tilpasning, men også for alle på Østlandet som ikke er omfattet av uniformsplikten, altså kvinnelige kadetter, midlertidig ansatte og de som har behov for målsøm, legger hun til. 

Oppfordring 

Bergh forklarer at et av tiltakene MKN stiller seg bak er bruken av sivil skredder. 

– Dette er noe jeg tenker at man bør oppfordre til. At avdelingene dekker sivile eller lokale skreddere, for eksempel i den perioden hvor løsningen på Nordkisa ikke er oppe og går ennå, sier hun. 

– Da slipper man som ansatt å lure på hva man skal gjøre, men at jobben blir gjort og at tjenesten blir refundert på utlegg av for eksempel avdelingen, legger hun til. 

– Har du tro på at det skjer noe denne gangen? 

– Det virket som FLO tok dette ganske alvorlig da jeg pratet med dem, så jeg har tillit til det som har blitt sagt, sier hun. 

– Den stillingsannonsen bør komme før jul, ellers kan du intervjue meg på nytt, og da kommer jeg til å være lynings, avslutter hun. 

Powered by Labrador CMS