Morgendrillen

NY SJEF: I oktober i år tok Frode E. Staurset offisielt over jobben som sjef på KNM Harald Haarfagre, eller Madlaleiren, etter at Ronny Kristoffersen gikk over til E-tjenesten.

Vestlandslefse og kaffe i felt er «en høydare» for Madla-sjefen

Frode E. Staurset ville helst delt en feltrasjon med sine egne rekrutter på KNM Harald Haarfagre, i tillegg til sønnen som jobber i Panserbataljonen. Sistnevnte for å bevise at også Sjøforsvaret spiser FR.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Frode E. Staurset

Alder: 53

Yrke: Sjef KNM Harald Haarfagre.

Sted: Madla i Stavanger.

Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Når jeg skal pendle til jobb står jeg opp 04:00 for å kjøre til Evenes fra Lødingen. Dette skjer etter meget strenge rutiner. Ellers går det helt galt. Alt har sin plass og det er ikke rom for tilfeldigheter.

– Når jeg er på hybel i Stavanger ringer klokken 06:15 og det er rett i dusjen og på med dagens antrekk for så å flytte seg ca 500 meter til kontoret. Er som regel der ca 07:00. Kaffe og Go'Morgen-yoghurt til frokost på kontoret, mens det leses mail eller arbeides.

Hva er det første du gjør?

– Slår av alarmen på telefonen. Den ligger litt unna senga slik at jeg er nødt til å stå opp for å slå den av.

Når starter arbeidet?

– Er på kontoret ca 07:00

Pensko eller feltstøvler?

– Helt åpenbart er feltstøvler å foretrekke. Mest behagelig å ha på beina samtidig som det gir en nyttig påminnelse om at vi faktisk er soldater.

Pumpe jern eller løpe maraton?

– Helt klart at begge alternativ er svært dårlige. Burde helt sikkert ha pumpet mer jern, men for en som er glad i lagidrett blir det for ensomt. Jeg har ikke nå eller tidligere besittet en kropp som er egnet for maraton. Dog er løping å foretrekke, men ikke så langt. Jeg løper akkurat så langt og så mye jeg trenger for å klare årlig test.

Beste triks for velferd på øvelse?

– Etter noen år i Kystjegerkommandoen har jeg lært å verdsette Vestlandslefse og kaffe i felt. Det er en høydare :-)

Rareste kulturkrasjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Min rareste kulturopplevelse er ikke fra øvelse men fra skarpe operasjoner i FN. Som leder for observatører fra ca 20 land ble det kulturkrasj i Abyei i Sudan da jeg prøvde å tilnærme meg operasjonen med en god dose norsk oppdragsbasert ledelse. Det samme gjaldt mitt maniske forhold til klokke og tid.

– Fra å ha en ambisjon om at oppdragsbasert ledelse var tingen, måtte jeg snart iverksette endringsledelse….. på meg selv. Jeg ble så irritert at jeg skrev en masteroppgave etterpå om «ledelse i flerkulturelle organisasjoner»

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Jeg ville helst ha delt en FR med mine rekrutter på KNM Harald Haarfagre. På den måten ville jeg ha fått bedre innsikt i deres hverdag i form av et måltid og en god samtale..

– Samtidig ville jeg ha tatt med min sønn som er løytnant i Panserbataljonen. Han ville da fått sett at vi faktisk spiser FR også i Sjøforsvaret, og det uten porselen.

Smartklokke – yay or nay?

– NAY. Slikt skjønner jeg meg ikke på. For en som syntes at tekst-TV er topp sier det seg selv.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– For KNM Harald Haarfagre har det vært utfordrende å drive rekruttskolen under en pandemi. Uten svært flinke medarbeidere hadde dette ikke vært mulig. Dette er ikke over enda.

– For Forsvaret generelt mener jeg at den største utfordringene er å finne den rette balansen mellom investeringer og drift. Samtidig er det mange som jobber mye. Det kan være en fare for slitasje i organisasjonen.

Powered by Labrador CMS