Nyheter:

Pris til Forsvarets forums magasinforside

Denne forsiden vant Fagpressens forsidepris.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsiden «Tidsvitner» vant onsdag kveld pris for årets beste fagpresse-forside. Idé og utførelse er ved fotograf Ylva Seif Berge. Forsiden viser et ansikt som er satt sammen av flere portretter.

Utgaven kan du lese i sin helhet her. I artikkelen som forsiden viser til kan du møte ni av dem som opplevde frigjøringen av Finnmark i 1944.

Fagpressen deler årlig ut en rekke priser. Årets utdeling var digital og juryen har vært ledet av Kjersti Løken Stavrum, direktør i Stiftelsen Tinius. Jurymedlemmer har vært Morten Løberg, fotograf, Reidun Kjelling Nybø, ass. generalsekretær NR, Yngve Vogt, Apollon, Henning Aarset, seksjonsleder Norsk helsenett, Nina Thorvaldsen, Mediebyrået IUM og Vegard F. Venli, NRK.

Her er juryens begrunnelse:

Årets forsidepris går til en forside som gjør et sterkt inntrykk. Minnene om noen av de hardeste krigshandlingene på norsk jord formidles gjennom en montasje av en rekke portretter: Barnesoldaten som bar våpen som 16-åring. Politisoldatene som var med på å sende russiske fanger tilbake til Russland. Feltsykepleieren som reddet norske liv. Barna som gjemte seg i gruvene, og den russiske soldaten som var med på å frigjøre Norge.

Ansiktet på forsiden er satt sammen av ni forskjellige portretter – alle fotografert mot en mørk bakgrunn. Alle var de tidsvitner til frigjøringen av Finnmark. Ni tidsvitner som utgjør ett ansikt, men mange skjebner. Så enkelt, så rent og effektfullt.

Fagpressens forsidepris 2020 går til Forsvarets forum for forsiden «Tidsvitner» utgave 5, 2019.

Powered by Labrador CMS