Morgendrillen

HJEMMEKONTOR: I koronatider sitter også kommunikasjonssjefen for Forsvarssjefen på hjemmekontor. Bildet er fra tidligere i vinter da han ble intervjuet av KOM24 om sin arbeidsdag.

Kommunikasjonssjefen måtte gi noen tips til amerikanske styrker som trodde tyttebærsyltetøy var dessert

Smartklokke fremstår som motivasjon og lett mani for Eystein M. Kvarving.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Eystein Malkenes Kvarving

Alder: 48

Yrke: Kommunikasjonssjef for Forsvarssjefen

Sted: Forsvarsdepartementet

Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Klokken ringer 0615, da setter jeg umiddelbart bena i gulvet. Egentlig ikke så glad i å stå opp tidlig, så det gjelder å være litt konstant.

– Hva er det første du gjør?

– Sjekker telefonen for nyheter og e-post.

– Når starter arbeidet?

– I min jobb er det vel litt glidende når arbeidet starter og slutter. Det første formelle møtet er 0730 hver morgen.

– Pensko eller feltstøvler?

– Må innrømme at jeg foretrekker feltstøvler. Som regel trives jeg best i feltuniform og jeg er glad i å være utendørs. Innimellom savner jeg perioden når jeg var mye ute i felt. Når det er sagt har jeg lite imot å hente frem penskoene til de rette anledningene.

– Pumpe jern eller løpe maraton?

– Maraton har jeg aldri løpt, selv om jeg egentlig er glad i å løpe. Akkurat nå er jeg inne i en periode hvor jeg finner tilbake til løpegleden. Styrketrening blir heller aldri feil.

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Alt av tøy som kan holde deg varm og tørr er bra. En sjokolade i lommen hører med. For øvrig er det å bidra til god stemning alltid god velferd.

– Rareste kulturkrasjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Det å ha respekt for ulike lands forskjellige kulturer er viktig. De første fem årene mine i Forsvaret etter førstegangstjenesten ble tilbragt utenlands i NATO-stab og et par ganger i operasjoner. Da lærte jeg mye om viktigheten av god kulturforståelse. Toleranse og hjelpsomhet synes jeg er viktig. Det første jeg kom på var på vinterøvelse på Andøya i 1993. Amerikanske soldater som ikke var godt bevandret i norsk matkultur forsynte seg rikelig av tyttebærsyltetøyet som dessert. Da skjønte jeg at det kunne være greit å hjelpe til litt og forklare.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Akkurat nå skulle jeg gjerne delt en feltrasjon med min datter Juni. Hun studerer i England og pandemien gjør at vi ikke har anledning til å treffes fysisk. Så nå må jeg kanskje by på en FR når vi kan treffes igjen.

– Smartklokke – yay or nay?

– Har ikke, men er i ferd med å skaffe meg en, så det blir vel yay. Jeg bruker en app for å spore treningsaktiviteten min nå. Jeg liker så godt å gjøre dette at det blir nesten problematisk for meg dersom jeg gjennomfører en aktivitet uten at den bli logget. Dette fremstår som en kombinasjon av motivasjon og lett mani for meg.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Forsvaret er opptatt av åpenhet. Den største utfordringen er hele tiden å kommunisere godt om hva vi gjør og hvorfor – på et språk folk flest forstår. Jeg synes det er flott at flere og flere deltar i samfunnsdebatten og at mange sender inn innlegg til Forsvarets forum.

– For Forsvaret gjelder det å være organisert og fungere mest mulig likt i fred, krise og krig. Det er også veldig viktig at vi evner å innfri de effektiviseringsmålene som er angitt i langtidsplanen. Her tror jeg alle bidrag til smartere og mer effektive måter å gjøre ting på er viktig, store som små.

Powered by Labrador CMS