Nyheter

TILBAKE PÅ JOBB: Lloyd Austin er skrevet ut fra sykehuset. Rett før jul gjennomgikk Austin en mindre operasjon for prostatakreft.

Austin utskrevet

Forsvarsministeren har selv erkjent at han «kunne gjort en bedre jobb med å sikre at offentligheten var godt nok informert» om innleggelsen.

Publisert

Den amerikanske forsvarsministeren Lloyd Austin (70) er utskrevet etter å ha ligget to uker på sykehus.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Planen er at han inntil videre skal jobbe hjemmefra, opplyser forsvarsdepartementet Pentagon. Han ble utskrevet fra Walter Reed National Military Medical Center i Maryland mandag.

Rett før jul gjennomgikk Austin en mindre operasjon for prostatakreft. Han ble sendt hjem fra sykehuset, men deretter innlagt igjen på grunn av komplikasjoner første nyttårsdag.

Skarpt kritisert

Verken president Joe Biden eller Austins medarbeidere i departementet fikk vite om innleggelsene før 4. januar. Først fem dager etter det igjen fikk Biden vite at forsvarsministeren var blitt behandlet for prostatakreft.

Mangelen på informasjon om forsvarsministerens helsetilstand er blitt skarpt kritisert. Biden sa i forrige uke at Austin burde fortalt ham om innleggelsen, men at han fortsatt har tillit til forsvarsministeren.

Forsvarsministeren selv har erkjent at han «kunne gjort en bedre jobb med å sikre at offentligheten var godt nok informert».

Angrep i Jemen

Mens Austin lå på sykehus, gjennomførte USA omfattende angrep mot Houthi-opprørerne i Jemen. Ministeren fulgte angrepene fra sykesenga og snakket med militære ledere og Det hvite hus over telefon, skriver nyhetsbyrået AP.

Republikaneren Mike Rogers, som leder forsvarskomiteen i Representantenes hus, har startet en gransking av omstendighetene rundt Austins sykehusinnleggelse. Det har også generalinspektøren i Pentagon.

Forsvarsdepartementet opplyser at Austin ble behandlet tidlig og effektivt mot prostatakreft og at ytterligere behandling ikke er planlagt.

Powered by Labrador CMS