Nyheter

INNLAGT: USAs forsvarsminister Lloyd Austin har vært innlagt på sykehus siden 1. januar 2024 med en urinveisinfeksjon etter en mindre kreftoperasjon.

Skal granske sykehus-innleggelsen til Austin

Gjennomgangen vil skje i løpet av denne måneden, ifølge generalinspektøren i USAs forsvarsdepartement.

Publisert

Pat Ryder, generalinspektør i USAs forsvarsdepartement, skal granske sykehusinnleggelsen til forsvarsminister Lloyd Austin.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette vil bli iverksatt allerede denne måneden, kunne Ryder fortelle under en pressekonferanse torsdag.Generalinspektøren fungerer som en «vaktbikkje» i forsvarsdepartementet Pentagon. 

Forsvarsministeren har vært innlagt på sykehus siden 1. januar 2024. USAs president Joe Biden fikk ikke vite om innleggelsen før 4. januar. Biden ble ikke gjort kjent med at Austin er blitt behandlet for prostatakreft før fem dager senere.

Årsaken til granskingen er for å undersøke «roller, prosesser, prosedyrer, ansvar og handlinger» knyttet til Austins innleggelse. Ryders rolle som generalinspektør innebærer å være en «vaktbikkje» i forsvarsdepartementet Pentagon. 

Den 22. desember ble Lloyd Austin innlagt for å gjennomgå en kreftoperasjon. Forsvarsministeren måtte tilbake til sykehus etterpå på grunn av komplikasjoner.

Powered by Labrador CMS