Nytt om navn

NATO-VERV: Sjef for Forsvaret sanitet (FSAN) trer inn som komiteleder for sanitetssjefene i Nato.

Sanitetssjefen i Forsvaret får lederverv i Nato

Brigader Petter Iversen ble i dag valgt som påtroppende komiteleder for sanitetssjefene i Nato

Publisert Sist oppdatert

Sanitetssjefen i Forsvaret, brigader Petter Iversen er valgt som påtroppende komiteleder for sanitetssjefene i Nato (Chair for The Committee of the Chiefs of Military Medical Services in Nato, eller COMEDS for kort).

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Petter Iversen er utdannet legespesialist i ortopedisk kirurgi og har gjennomført Forsvarets sjefskurs og Forsvarets stabsskole. Iversen har flere lederroller på CV-en sin, og gikk inn som sjef for Forsvaret sanitet (FSAN) i 2022.

– Det er med stor ydmykhet og stolthet jeg vil tiltre som komiteleder for COMEDS. COMEDS har og vil ha en viktig rolle med å opprettholde helse for Natos kollektive forsvarsevne, sier brigader Iversen i en pressemelding.

COMEDS er et Nato-organ som har som oppgave å rådføre Natos miliærkomité i saker som angår militærmedisin og helse. Gruppen skal også koordinere alle militærmedisinske prosedyrer, retningslinjer og initiativ innad i Nato.

- Medisinsk beredskap og motstandsdyktighet er et nasjonalt ansvar. Samtidig er det en viktig del av grunnmuren for avskrekking og forsvar. Det krever en kollektiv tilnærming for å håndtere felles utfordringer på tvers av alliansen, forteller Iversen.

Avtroppende sjef for Militærmisjonen i Brussel, Louise Dedichen er glad for at Norge øker bidraget til lederposisjoner i Nato. 

– Utnevnelsen av brigader Petter Iversen bekrefter den posisjonen han har i det internasjonale sanitetsmiljøet i Nato. Dette er en solid anerkjennelse, og det er flott at Norge har ressurssterke offiserer som konkurrerer seg til viktige verv, sier Dedichen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS