Nyheter

GÅR AV: Generalløytnant Yngve Odlo nærmer seg avgang for aldersgrensen i Forsvaret. Her er han under øvelse Joint Viking tidligere i år.

Disse vil overta som sjef for Forsvarets operative hovedkvarter

I høst går generalløytnant Yngve Odlo av som sjef ved Forsvarets operative hovedkvarter. Fem kandidater står klare til å overta stafettpinnen etter ham.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

FOH-sjefen har kommandoen for Forsvarets operative virksomhet, både innenlands og utenlands, og er forsvarssjef Eirik Kristoffersens fremste rådgiver når det gjelder operative spørsmål.

I november blir Odlo 61 år gammel. Egentlig er Forsvarets særaldersgrense 60 år, men Odlo fikk forlenget ett år over tiden. Forsvarets forum har fått innsyn i søkerlisten på stillingen hans.

Her er søkerne:

Ole Morten Haugen Sandquist

NESTKOMMANDERENDE: Ole Morten Haugen Sandquist.

Kontreadmiral Ole Morten Haugen Sandquist (56) er i dag nestkommanderende ved Forsvarets operative hovedkvarter. Han har tidligere blant annet tjenestegjort som forsvarsattaché ved ambassaden i Washington.

Ingrid Gjerde

Generalmajor Ingrid Margrete Gjerde (54) har i dag stillingen som sjef for planavdelingen i Forsvarsstaben, men fungerer for tiden som styrkesjef for UNFICYP, den fredsbevarende FN-styrken på Kypros. Gjerde startet som styrkesjef våren 2021, og etter planen avslutter hun oppdraget i mai 2023, står det på Forsvarets nettsider.

Tidligere har Gjerde vært sjef for Garden fra 2006 til 2009, sjef på krigsskolen fra 2013, stabssjef i Hæren fra 2016 til 2018.

UTENLANDS: Generalmajor Ingrid Gjerde er for tiden styrkesjef på Kypros. Dette bildet er fra Afghanistan i 2012. Gjerde var kontingentsjef for de norske styrkene i Nato-styrken ISAF i Afghanistan (2011–2012).

Oliver Berdal

Flaggkkommandør Oliver Berdal (48) er i dag sjef for Kystvakten. Han kom dit fra stillingen som sjef for Ubåtvåpenet i Marinen.

KYSTVAKTSJEF: Flaggkommandør og sjef Kystvakten, Oliver Berdal, om bord på KV Sortland 26. oktober 2022.

Lars Sivert Lervik

Generalmajor Lars Lervik sitter i dag i stillingen som hærsjef, som han overtok da Eirik Kristoffersen gikk på som forsvarssjef. Lervik var tidligere brigadesjef i Hæren. I 2020 fortalte han i Forsvarets forum om avdelingen som formet ham som yrkesmilitær, «ikke med morsmelka, men med svette på ryggen».

PÅ ØVELSE: Hærsjef Lars Lervik under et møte på Pasvik grensestasjon under øvelse Joint Viking.

Rune Andersen

Kontreadmiral Rune Andersen er i dag sjef for Sjøforsvaret. Han tok over den stillingen etter Nils Andreas Stensønes, som da ble sjef for Etterretningstjenesten. Andersen kom fra stillingen som sjef for Marinen.

SJØSJEF: Kontreadmiral Rune Andersen.
Powered by Labrador CMS