Nytt om navn

FD: Gro Kolstad Mortvedt har inntil nylig vært i sekretariatet til Forsvarskommisjonen.

Hun er ny hovedlærer på Forsvarets sjefskurs

Gro Kolstad Mortvedt er fagdirektør i Forsvarsdepartementet. Til høsten skal hun dele sin kunnskap med deltakerne på Forsvarets sjefskurs.

Publisert Sist oppdatert

Gro Kolstad Mortvedt har blitt ansatt som hovedlærer på Forsvarets sjefskurs fra Forsvarsdepartementet, på Forsvarets høgskole (FHS).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mortvedt er fagdirektør i Forsvarsdepartementet, og har inntil nylig vært i sekretariatet i Forsvarskommisjonen. I en SMS til Forsvarets forum skriver hun:

– Sjefskurset på FHS er et kurs som er anerkjent utover forsvarssektoren. Jeg er veldig glad for å bli gitt tilliten som hovedlærer fra Forsvarsdepartementet.

Videre skriver hun at sjefskurset samler deltakere fra ulike sider av offentlig og privat sektor i Norge, og er en viktig arena for å spre kunnskap om sikkerhet, beredskap og forsvar.

– Jeg håper å bidra med min erfaring og ønsker å være med på å utvikle kurset videre. Vi er godt i gang med Sjefskurs 29, og jeg er heldig som får jobbe med så mange dyktige og hyggelige folk, både i kurset og i staben.

Det prestisjetunge kurset arrangeres to ganger i året og strekker seg over tre måneder.

«Sjefskurset gir kunnskap og innsikt i norske forsvars-, utenriks- og sikkerhetspolitiske faktorer som påvirker det norske totalforsvaret», skriver Forsvarets høgskole på sine nettsider.

De andre hovedlærerne på kurset er Roar Haugsdal, Odd Reidar Humlegård, Jørn Atle Moholt og Joakim Traavik Opsahl-Sværen.

Både militære og sivile kan komme gjennom nåløyet for å delta på sjefskurset, og denne høsten er blant annet Kåre Emil Brændeland, som er militærråd ved den norske delegasjonen til FN i New York, og sjeføkonom i Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) Øystein Dørum deltakere på kurset.

Powered by Labrador CMS