Nytt om navn

Portrett av Stian Eisenträger, ansvarlig redaktør i Forsvarets forum.

Stian Eisenträger forlater Forsvarets forum

Etter tre år i Forsvarets forum er sjefsredaktøren er klar for nye utfordringer som ansvarlig redaktør for Faktisk.no.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ble det offentliggjort at Stian Eisenträger starter i den nye stillingen fra og med 3. januar 2024, ifølge styreleder Helje Solberg.

Eisenträger er entusiatisk og optimistisk for den nye jobben:

– Faktisk er et unikt prosjekt som jeg har fulgt med begeistring og beundring fra sidelinjen helt siden oppstarten. Organisasjonen jobber med noen av de viktigste utfordringene i vår tid, og er en ekte demokratibygger, sier Eisenträger i en pressemelding.

– Jeg er takknemlig for styrets tillit, og går inn i rollen med stor ydmykhet. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle de nye, imponerende dyktige kollegaene mine i Faktisk, og er sikker på at vi skal få til store ting sammen, legger han til.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Styreleder Helje Solberg viser i pressemeldingen til at Eisenträger er en utviklingsorientert medieleder med en høy gjennomføringsevne.

– Stian har et brennende hjerte for journalistikk og svært relevant ledererfaring. Han har på imponerende vis sørget for at Forsvarets forum har inntatt en fremtredende rolle i den norske medieverdenen. Vi er overbevist om at Eisenträger vil lede Faktisk inn i en ny tid med nye utfordringer i et høyt tempo, sier Solberg.

I tidsrommet fra 2007 til 2020 hadde Eisenträger en lang karriere hos VG, hvor han primært arbeidet som utenriksreporter. I visse perioder fungerte han også som midlertidig leder for utenriksnyhetsavdelingen og som nyhetssjef.

Etter å ha tilbrakt nesten 14 år i VG, tok han en ny retning i karrieren i 2020 da han begynte å jobbe for Forsvarets forum. Her påtok han seg rollen som redaktør, hvor han tidligere hadde gjennomført sin førstegangstjeneste der. Siden mai 2020 har Eisenträger vært sjefsredaktør for fagbladet.

Stian Eisenträger ble kåret til årets fagpresseredaktør i Fagpresseprisene 2023, og i tillegg har han og Forsvarets forum blitt anerkjent med flere andre priser.

Powered by Labrador CMS