Nyheter

BETINGET FENGSEL: Mannen ble dømt til 45 dagers betinget fengsel i Telemark tingrett.

Mann samlet krigsmateriell, militære og sivile våpen – nå er han dømt

Politiet og Forsvaret rykket ut til Notodden-mannens hus for tre år siden. Nå er våpensamleren dømt for ulovlig oppbevaring av store mengder våpen.

Publisert

For tre år siden rykket politiets bombegruppe og Forsvaret ut til et hus på Notodden. De fant store mengder våpen, ammunisjon og sprengstoff. Nå er eieren dømt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Politiet og Forsvaret fant totalt nesten 60.000 gjenstander i huset, garasjen og i en bil, og det tok dem ti dager å kartlegge funnet, melder NRK.

En mann i 60-årene fra Notodden er nå i Telemark tingrett dømt til 45 dagers betinget fengsel – med to års prøvetid – for ulovlig oppbevaring av våpen, ammunisjon og sprengstoff. Mannen får også inndratt store mengder ammunisjon, dynamitt og fenghetter.

Opp gjennom årene har mannen samlet nesten 60.000 gjenstander, både krigsmateriell og militære og sivile våpen. Rundt på eiendommen oppbevarte mannen blant annet rundt 1,2 kilo dynamitt, 700 fenghetter og 3 kilo krutt.

I 1994 fikk han samlerlisens etter våpenloven, men oppbevarte gjenstandene plassert rundt omkring i huset, og ikke i et våpenrom som er pålagt.

Mannens forsvarer Borgar Veiding sier til NRK at hans oppfatning er at Forsvaret ikke har forstått at de her sto overfor en samler uten kriminelle hensikter.

Notodden-mannen erkjente seg delvis skyldig etter tiltalebeslutningen under rettssaken, men har ikke tatt stilling til om dommen skal ankes.

Powered by Labrador CMS