Nyheter

BRUDD: Nasser Kanaani, talsmann for utenriksdepartementet i Teheran sier at angrepene på Jemen er et brudd på folkeretten.

Iran fordømmer vestlig angrep på Jemen 

Iran fordømmer Storbritannia og USAs angrep på houthi-kontrollerte områder i Jemen og sier det krenker Jemens suverenitet. Også Hizbollah reagerer sterkt.

Publisert Sist oppdatert

– Vi fordømmer sterkt de militære angrepene som ble gjennomført mot flere byer i Jemen av USA og Storbritannia denne morgenen, sier Nasser Kanaani, talsmann for utenriksdepartementet i Teheran, ifølge iranske medier

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi anser dette som et klart brudd på Jemens suverenitet og territorielle integritet og et brudd på folkeretten, reguleringer og rettigheter, sier Kanaani, som også mener angrepet kommer til å gjøre regionen med utrygg og ustabil.

Den libanesiske Hizbollah-militsen kommer også med en kraftig fordømmelse.

I en uttalelse skriver den Iran-støttede bevegelsen at angrepet viser at USA er Israels alliansepartner når det gjelder «tragediene og massakrene som blir utført av det sionistiske regimet i Gaza og regionen».

Powered by Labrador CMS