Nyheter

GRAVIDUNIFORMER: Militært kvinnelig nettverk og FLO samarbeider nå om et system som skal effektivisere produksjon, leveranser og retur av spesialtilpassede uniformer.

To syere ansatt på Nordkisa

Etter nesten to år uten sømtjenester og uklarhet rundt graviduniformer i Forsvaret, har Forsvarets logistikkorganisasjon ansatt to nye syere i faste stillinger på Nordkisa. 

Publisert Sist oppdatert

Syerstillingene som ble utlyst tidligere i januar er nå besatt. Stillingene vil være en sentral del av en ny og effektiv ordning for graviduniformer i Forsvaret. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I 2022 skrev Forsvarets forum om syerstillingene som ble lovet utlyst så fort som mulig, men over et år etterpå var ingen blitt ansatt. 

Nå er derimot symaskinene oppe å går igjen på Nordkisa. 

Kommunikasjonssjef i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) Hans Meisingset, bekrefter ovenfor Forsvarets forum i en e-post at to personer har blitt tilsatt i faste stillinger som syere. 

– FLO kan levere spesialtilpassede uniformer, og det etableres i disse dager en egen ordning hvor gravide kan kontakte egen postboks for å starte bestilling av tilpasset graviduniform, skriver han.             

Han legger til at de som per nå har behov for graviduniform kan kontakte lokalt depot for å få veiledning og hjelp til bestilling. 

– Brukte uniformer kan leveres tilbake til depot eller de kan sendes til FLO sitt sentrale lager, skriver Meisingset. 

Les også: Graviditeten satte nesten stopper for forsvarskarrieren. 

Tidligere HR-spesialist i Sjøforsvaret Tina Aimée Saltskår har tidligere uttalt til Forsvarets forum at et av hovedutfordringene har vært spesialtilpasning og usikkerheten rundt innlevering av brukte uniformer. Hun stilte seg svært kritisk til at Forsvaret ikke tok likestillingen på alvor. 

Forsvarets forum får opplyst om at det i ulike militære fora på sosiale medier i lang tid har vært usikkerhet rundt hvor gravide skal henvende seg, dersom de har behov for spesialtilpassede uniformer.

Gjennom et samarbeid mellom Militært kvinnelig nettverk og FLO har løsninger blitt til.  

– Jeg synes dialogen med FLO har vært konstruktiv og god hele veien og vi er glade for at dette går mot en løsning, sier leder i Kvinnelig militært nettverk, Amanda Bergh. 

Powered by Labrador CMS